Hlavní navigace

Mapy.cz přímo v autě, nově podporují Apple CarPlay

16. 12. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce
Po záříjovém betatestu

jsou Mapy.cz konečně dostupné všem řidičům, jejichž vozy nabízejí systém Apple CarPlay. Uživatelé se tak už nemusí nikam hlásit, podpora českých map ale nadále nemusí být úplně samozřejmá, neboť Apple u nás funkci zatím oficiálně nenabízí. Ve většině případů ale fungovat bude.

V CarPlay lze kromě jablečných map využít i Google Mapy, Waze nebo Sygic. Seznamácké Mapy.cz mohou těmto řešením jen těžko konkurovat, nebo jejich navigační rozhraní zatím nemá dostupné všechny funkce. Vývojáři ale aplikaci postupně vylepšují a doplňují novinky. V příštím roce by už měla nabídnout i 3D pohled, upozornění na radary/kamery a také dopravní informace získávané z různých zdrojů, na jejichž základně bude doporučovat alternativní trasy.

CarPlay je dle stránky Applu dostupný již ve více než 500 modelech aut, tuzemská Škoda jej nabízí u Fabií, Octavií, Rapidů, Superbů a Yeti v modelech 2016 a novějších. Seznam by rád podporoval i konkurenční platformu Android Auto, ale tam naráží na nezájem Googlu, který k sobě aplikace třetích stran nepustí. Z map jsou tam dostupné jen ty jeho a Waze (ty rovněž vlastní). Nezávislé řešení MirrorLink pak zase nepodporují Mapy.cz.

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?