Hlavní navigace

Microsoft nepočítá se Skypem jako se samostatnou aplikací pro Windows 10

16. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před pár dny jsme se dozvěděli, že Microsoft končí vývoj Skypu pro Windows 8. Tradiční desktopová verze bude náhradou, byť si myslím, že (zatím) na tablet dobře připravená není. Mary Jo Foley dostala z Microsoftu další informace. Firma především nechystá žádnou verzi speciálně pro Windows 10. Tam budeme nadále používat desktopový Skype.

Vývoj byl prý ukončen i na základě zpětné vazby, která přicházela především od uživatelů s myší a klávesnicí. Uživatelé si přáli lepší možnosti správy konverzací. Desktopový Skype nabízí podstatně více funkcí a v důsledku lepší zážitek, o tom žádná. Pořád ale např. vesele ignoruje obrazovky s vysokou hustotou bodů, takže je na nich obtížně použitelný. Aplikace pro Metro mají obecně škálování vyřešené dobře.

 

Z další odpovědi vyplývá, že Skype se promění spíše na řešení integrované v jiných nástrojích. Je součástí služby Outlook.com, ale v Desítkách bude dále integrován do aplikace na posílání SMS a telefonování (včetně videotelefonování). Aplikace nebudou k dispozici hned, ale až později. Něco mi říká, že jejich vydání bude souviset s vydáním mobilní edice Windows 10, kde budou hrát klíčovou úlohu.

Kdo nebude mít o Skype zájem, jednoduše se odhlásí z účtu a nebude integraci využívat. Jinými slovy se samostatného Skypu jako univerzální aplikace pro Desítky nedočkáme. Bude součástí jiných komunikačních nástrojů, případně budeme používat desktopovou variantu. Odvážlivci pak webovou v prohlížeči.

Zdroj: ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?