Hlavní navigace

Microsoft přestává v Rusku prodávat své produkty a služby

4. 3. 2022

Sdílet

Zdroj: Jan Vaca
Stejně jako mnoho jiných západních firem se také Microsoft přidává k sankcím proti Rusku. Společnost dnes pozastavila veškerý prodej produktů i služeb v této zemi.

Microsoft ve zprávě uvedl: „Stejně jako zbytek světa jsme zděšeni, rozzlobeni a zarmouceni záběry a zprávami z války na Ukrajině a odsuzujeme tuto neoprávněnou, nevyprovokovanou a nezákonnou invazi Ruska. Jsme přesvědčeni, že nejúčinněji pomůžeme Ukrajině, když podnikneme konkrétní kroky v koordinaci s rozhodnutími těchto vlád, a budeme podnikat další kroky, jak se bude situace dále vyvíjet.“

Microsoft pomáhá Ukrajině také s obranou proti kybernetickým útokům, jež pochází převážně z ruské strany. V Rusku již také skončily firmy jako Oracle či SAP.

Tip: Microsoft ubránil největší DDoS v historii. Někdo zaútočil na Azure rychlostí 3,47 Tb/s

„Od začátku války jsme zasáhli proti ruským pozičním, destruktivním nebo rušivým opatřením proti více než 20 ukrajinským vládním organizacím, organizacím IT a organizacím finančního sektoru. Zasahovali jsme také proti kybernetickým útokům zaměřeným na několik dalších civilních míst.“

zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.