Hlavní navigace

Šeptanda: Microsoft příští rok uvede nový Xbox bez optické mechaniky

19. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

V Redmondu se připravují na příchod nové generace konzolí. Pod kódovým označením Scarlett vyvíjí hned dvě herní krabičky. Základní počítá se streamováním her přes xCloud, vyšší bude plnohodnotná verze s výkonným hardwarem. S Xboxem One se ale nadále počítá, Microsoft podle zdrojů Brada Samse z webu Thurrott.com dokonce chystá nové verze. Možná již na jaře by měly přijít „slim“ edice, které budou postrádat optickou mechaniku. Hry dříve koupené na fyzických kotoučích prý půjde u vybraných prodejců vyměnit za digitální kopie.

Bez mechaniky výrazně levnější

Xbox One S a X mají oproti PS4 tu výhodu, že dokáží přehrávat i Ultra HD Blu-raye, což je médium s nejkvalitnějším možným obrazem a zvukem, pokud jde o domácí filmovou reprodukci. Kromě herní konzole jsou tedy i schopnými přehrávači videa.

Mechanika ale konzoli prodražuje a zvětšuje. Sams spekuluje, že „slimky“ by mohly být až o 100 dolarů levnější. Těžko věřit, že Microsoft bude před koncem životního cyklu téhle generace konzolí honit ztracené prodeje, ale firma alespoň může ověřit, jestli takový krok není příliš drastický pro budoucí Scarlett.

Xbox může být levnější, avšak bude se spoléhat pouze na internetovou distribuci. Filmy se dají streamovat, hry stahovat. Avšak exkluzivně z Microsoft Storu a bez možnosti hry dále prodávat v bazaru. Na druhou stranu, firma vsadila všechny karty na půjčovnu Xbox Game Pass, kde potřeba nakupovat a pak prodávat hry úplně odpadá.

Microsoft příští rok údajně uvede i novou revizi Xboxu One S, která si optickou mechaniku ponechá, ale sníží se výrobní náklady jiným způsobem. Jaké škrty firma připravuje, ale není jasné.

Byl pro vás článek přínosný?