Hlavní navigace

Microsoft začal prodávat krabicovou verzi Windows 11. Můžete si ji strčit do USB a pak vystavit na poličku

10. 5. 2022

Sdílet

Zdroj: Microsoft
Pokud si na nový operační systém chcete sáhnout, dočkali jste se. Microsoft po půl roce vydal Windows 11 i jako krabicovou verzi. Uvnitř místo optického disku najdete USB flashdisk.

Microsoft oficiálně představil nový operační systém v červnu 2021 a na počítače šel plnohodnotně nainstalovat od října. Kromě upgradu z Windows 10 si můžete stáhnout také soubor ISO a vytvořit si instalační disk vlastní.

Uplynulo půl roku a Microsoft prostřednictvím partnerů (Amazon, Best Buy) začal nabízet tradiční krabicovou verzi. Je to taková konzervativní možnost, jak získal Windows 11 i bez internetu, i když ten budete pro aktivaci později stejně potřebovat.

Windows 11 Home krabicová verze2 Windows 11 Home krabicová verze (obrázek: Amazon)

Instalační médium ve formě flashdisku použil Microsoft i u Windows 10, nic nového ve fyzické formě vlastně už ani vymyslet nejde. Za Windows 11 Home v krabici dáte 139 dolarů a za verzi Pro pak 199 dolarů. Ceny doživotních neOEM licencí jsou tedy stejné jako ty za elektronickou licenci, navíc získáte flashdisk. V českých obchodech se krabice ještě neobjevily.

zdroj: Luke Blevins

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.