Hlavní navigace

myPhone Maestro: I tlačítkový telefon může mít velký displej

20. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na český trh zamířil nový hloupý telefon. Designem výrazně připomíná některé starší Nokie, s finskou značkou ale nemá nic společného. Mobily myPhone jsou polsko-čínského původu a v Česku jsou známé především díky odolným smartphonům řady Hammer nebo modelům pro seniory, které český distributor CPA často označkuje vlastním brandem. myPhone Maestro dostal na tlačítkový mobil poměrně velký displej. LCD s úhlopříčkou 2,8 palce má rozlišení 240 × 320 px. Naposledy jsme takový panel viděli u tři roky staré Nokie 230, myPhone ale stejným vybavil již některé své starší modely. Telefony měří 138 × 58 × 9 mm a váží 118 gramů. Plastové tělo s kovovým rámečkem je dostupné v černé, stříbrné a zlaté variantě.

Telefon si rozumí pouze s 2G sítěmi a datovými nadstavbami GPRS a EDGE. Stejně jako nové hloupé Nokie Series 30+ využívá čipset MediaTek MT6260, k dispozici má 64 MB RAM, 64 MB ROM a čtečku paměťových karet.

Na hardwaru ale u podobných telefonů stejně nezáleží, nic náročného na telefonech nejde dělat. Umí telefonovat, psát a s 2Mpx foťákem půjde tak trochu fotit. Z „nadstandardních“ funkcí pak zbývá jen FM rádio, MP3 přehrávač a LED světlo. Nechybí podpora Bluetooth, potěší i dualSIM. Na jedno nabití (přes microUSB) telefon vydrží až týden. myPhone Maestro se začal prodávat za 790 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?