Hlavní navigace

Nestíhá? Příští velká aktualizace Windows 10 vyjde až v říjnu místo září

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft na jaře oznámil, že velké updaty Desítek budou vycházet každých šest měsíců, vždy v březnu a září. A hned první termín v plánovém cyklu nestihne. Šéf vývoje Windows Terry Myerson na berlínské Ifě řekl, že Fall Creators Update vyjde až 17. října. Insideři tak budou mít trochu více času na testování a vývojáři na opravy chyb.

Co FCU přinese? Několik změn v uživatelském rozhraní díky implementaci nového grafického jazyka Fluent (mrkněte na screenshoty). Funkce Timeline umožní cestovat v čase a v přehledné podobě si zobrazit historii souborů a aplikací. Oprava: Timeline se do Desítek dostane až na jaře 2018. Na hlavní panel bude možné připnout kontakty pro rychlejší přístup ke komunikaci.

OneDrive vrátí placeholdery (zástupce). Na počítači uvidíte všechny soubory, i když budou některé uložené jen v cloudu. Novinkou bude synchronizovaná schránka napříč zařízeními. Bezpečnost zlepší řízený přístup aplikací ke složkám. Aplikace Story Remix slibuje jednoduchý střih videa, jde tedy o pomyslného nástupce oblíbeného Movie Makeru. A další drobnosti…

TIP: 10 novinek, které na podzim přinese Windows 10 Fall Creators Update

Byl pro vás článek přínosný?