Hlavní navigace

Nintendo díky Switchi ožilo. Natočí nový film s Mariem a na mobily pošle další hru

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonský videoherní gigant zažívá úspěšné období. Za devět měsíců stávajícího fiskálního roku Nintendo utržilo 857 miliard jenů (7,8 mld. dolarů), což je meziročně o 175 % více. Provozní zisk dokonce stoupl o 500 % na 156 miliard jenů (1,4 mld. USD). Firma také aktualizovala prodejní statistiky. Nejnovější konzoli Switch si koupilo již 14,86 milionu hráčů. Nintendo tak jen za 10 měsíců prodalo více kusů Switche než za pět let konzole Wii U (13,56 milionu). Se softwarem je to ale zatím slabší. Pro Switch se prodalo 52,57 milionu her, pro Wii U 101,65 milionu. Doposud nejúspěšnější Nintendo DS má na kontě 154 milionů prodaných konzolí a 948 milionů kopií her. TIP: Nintendo udělá ze Switche piano nebo rybářský prut. Labo bude bavit hlavně děti Na Switchi zatím s přehledem vedou tituly přímo od Nintenda. Super Mario Odyssey je s 9 miliony nejúspěšnější hrou. Okolo 7 milionů má Mario Kart 8 Deluxe a The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Pět milionů lidí si koupilo Splatton 2 a dva miliony pak 1-2-Switch.

Mario Kart na mobilu a Super Mario v kině

Nintendo dnes na Twitteru prozradilo i několik výhledů do budoucna. V září 2018 odstartuje placená služba Switch Online. Ta zatím funguje zdarma a nabízí online multiplayer a ve spolupráci s mobilem i hlasový chat. Od září budou hráči dostávat slevy na nové tituly a možnost stahovat archivní hry zdarma.

Předloňský Super Mario Run byl první oficiální mobilní hrou s populárním instalatérem. V aktuálním fiskálním roce končícím v březnu 2019 pak Nintendo vydá další mobilní hru Mario Kart Tour. Závody motokár patří mezi nejpopulárnější hry na všech moderních konzolích Nintenda, zcela jistě zabodují i v Play Storu a App Storu.

Mario se dokonce podívá i do kin. Nepůjde o pokračování hraného Super Maria Bros. z roku 1993, nový film bude animovaný. Nintendo na něm bude spolupracovat s Universalem a otec hry Šigeru Mijamoto bude film spoluprodukovat.

Byl pro vás článek přínosný?