Hlavní navigace

Nintendo už zase recykluje. Uvede novou verzi konzole SNES s 21 hrami

27. 6. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonský gigant před rokem oznámil, že uvede remake konzole NES spolu s 30 integrovanými hrami a HDMI výstupem. Konzole se mezi pamětníky stala hitem, což je možná důvod, proč Nintendo přichystá i remake jeho nástupce. V roce 1990 vyšel v domovině Super Famicom, o rok později se do Evropy a USA konzole dostala pod názvem Super NES. Jde o 13. nejprodávanější konzoli všech dob.

Remake se bude jmenovat Super NES Classic Edition. Nepodporuje cartridge, ale největší pecky má již předinstalované. Ke konzoli firma dodá dvojici gamepadů, připojit půjdou také ty původní. Obraz i zvuk do televize poputuje přes HDMI. Novinka zamíří do obchodů 29. září za 80 dolarů.

Super NES Classic Edition bude obsahovat těch 21 her: Contra III: The Alien Wars, Donkey Kong Country, EarthBound, Final Fantasy III, F-Zero, Kirby Super Star, Kirby’s Dream Course, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Mega Man X, Secret of Mana, Star Fox, Star Fox 2, Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting, Super Castlevania IV, Super Ghouls ’n Ghosts, Super Mario Kart, Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars, Super Mario World, Super Metroid, Super Punch-Out!!, Yoshi’s Island.

Star Fox 2 mimochodem zažije premiéru. Hra nikdy oficiálně nevyšla, přestože na internet unikly japonské ROM, které šly hrát v emulátorech. Na původním SNESu titul dostupný nebyl.

Hry v Super NES Classic Edition Hry v Super NES Classic Edition

Byl pro vás článek přínosný?