Hlavní navigace

Nová konzole od Atari bude herní PC s Linuxem a procesorem AMD. Máme první fotky

26. 9. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Atari po dvou měsících prozradilo další detaily o chystaném Atariboxu. Zaregistrovaným uživatelům poslalo první fotky prototypu i hrubý popis hardwaru a softwaru. Konzole dle výrobce přijde na jaře 2018 a bude stát mezi 249 a 299 dolary. Již brzy odstartuje kampaň na Indiegogo, která bude sloužit jako reklama, zdroj příjmů na vývoj i coby zpětná odezva od fanoušků. Jak už víme, design Atariboxu se inspiruje u nejslavnější konzole výrobce – Atari 2600. Firma dnes oznámila, že dřevěná verze bude skutečně ze dřeva, ne pouze plastového dekoru.

Co se týče hardwaru, Atari vsadilo na „upravené“ APU od AMD, které kromě procesoru nabídne i grafiku Radeon. O výkonu nebo srovnání s čipy AMD použitými v Xboxu One nebo PS4 Atari nemluví. Konzole poběží na přizpůsobené linuxové distribuci, která bude fungovat i coby multimediální centrum, ale zřejmě také plnohodnotné kancelářské/herní PC. Že by šlo od Steam OS od Valve, firma nepotvrdila.

TIP: 26 nejprodávanějších herních konzolí historie. Xbox není ani v Top 5

Ataribox bude doplněn o emulátory a tucty původních her pro staré konzole od Atari. Firma ale slibuje také nějaké aktuální tituly. Kromě toho by měla umožnit nainstalovat i jiné hry pro Linux. Samozřejmě, ne všechny AAA tituly jsou dostupné, ale kompatibilních her jen na Steamu je už několik tisíc.

Byl pro vás článek přínosný?