Hlavní navigace

Nvidia vydala Android 8.0 pro Shield TV – jednu z nejlepších konzolí k televizoru

29. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nvidia Shield TV v těchto dnech dostává aktualizaci na uživatelské prostředí Shield Experience 7.0, které se pojí již s novým operačním systémem Android 8.0 Oreo. Předchozí update na Android TV 7 přitom proběhl v lednu loňského roku a aktualizace se týká i staršího modelu Shieldu.

Shield TV je dlouhodobě nejlepší multimediální krabička s Androidem, jakou si k televizi můžete pořídit a velmi dobře konkuruje i herním konzolím. Android TV přímo v televizi je proti Shieldu většinou dost pomalý. Nové uživatelské prostředí opět vychází z Android TV, v jeho osmé verzi je ale hodně přepracované. Poznáte to už na domovské obrazovce. Ta nabízí živé vysílání, filmy, hudbu i hry na jedné ploše.

Úvodní obrazovka zahrnuje Oblíbené aplikace, což je seznam aplikací podobně jako v minulé verzi, dále položku Přehrát další, kde najdete rozehrané hry a rozkoukané pořady (ne všechny aplikace tuto funkci podporují) a do třetice jsou zde Kanály.

cz-android-ui Nové prostředí Shield Experience 7, potažmo Android TV 8

Shield TV v nové verzi umožňuje seřazení aplikací, jako by to byly televizní kanály. Týká se to hlavně filmových a video aplikací, jako jsou Netflix, Kuki nebo YouTube. S novinkou obdržíte i čtyři nové hry vhodné k hraní na televizoru.

cz-channels

Mezi další novinky nového Android TV na Shieldu patří:

  • Podrž tlačítko zpět, abys z domovské obrazovky rychle přešel do nastavení
  • Podpora herní myši s vysokou obnovovací frekvencí pro technologii Nvidia GameStream
  • Přidána možnost „Připojit“, která umožňuje znovu spárovat odpojené příslušenství technologií Bluetooth (Nastavení -> Příslušenství)
  • Možnost připojit se k síti Wi-Fi bez nutnosti odpojit síť Ethernet (Nastavení -> Síť -> Ethernet)

Aktualizace přichází postupně, a pokud vám zatím systém novou aktualizaci nehlásí, nelze to nijak urychlit.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.