Hlavní navigace

OneDrive nepodporuje jiné souborové systémy než NTFS. Jak se zdá, není to novinka

7. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

V posledních dnech se množí hlášení o tom, že OneDrive přestal fungovat s některými úložišti. Co se děje? OneDrive nyní dotčeným uživatelům a uživatelkám říká, že se pokouší vytvořit synchronizovanou složku na úložišti s nepodporovaným souborovým systémem. Konkrétně říká, že OneDrive lze synchronizovat pouze na jednotku naformátovanou souborovým systémem NTFS.

Microsoft ve vyjádření pro Neowin tvrdí, že ve skutečnosti OneDrive vždycky podporoval pouze NTFS. Firma však teprve nedávno zjistila, že v klientu chybí upozornění, které se zobrazí v případě, že chcete OneDrive začít synchronizovat na nepodporovaném úložišti. Takže se nic nezměnilo, jak se zdá.

OneDrive podporuje pouze souborový systém NTFS OneDrive podporuje pouze souborový systém NTFS

Obecně by to neměl být problém, protože na osobních počítačích s Windows používáme NTFS běžně. Snad jen někteří mohou mít důvody, proč mít např. paměťovou kartu stále naformátovanou na FAT32. Synchronizovat cloudovou jednotku na takovou kartu ale bude chtít minimum lidí. ReFS pak bude v domácnostech vyloženě rarita. Nebo pro vás omezení na NTFS představuje limit v používání OneDrivu?

Byl pro vás článek přínosný?