Hlavní navigace

OneDrive přidává automatické zálohování důležitých složek

15. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Pokud jste obsah některých složek nepřesunuli do OneDrivu, můžete využít nabídky, aby se do cloudu ukládalo více vašich souborů. Tím zlepšíte šanci, že o svá data nepřijdete, a současně více využijete pronajatý cloudový prostor.

Poslední dva tři roky je skutečným postrachem ransomware. Nejen kvůli němu se ale vyplatí zálohovat – primárně data, která jsou nenahraditelná. OneDrive před pár měsíci získal funkci pro obnovu starších verzí souborů, kdyby s nimi např. škodlivý kód manipuloval. Jak zjistil Tom Warren, OneDrive v těchto dnech přidává další funkci namířenou proti ztrátě dat. Jedná se o automatické zálohování důležitých složek, tj. především Plocha, Dokumenty a Obrázky. Může být matoucí uvědomit si, v čem je vlastně funkce nová. Do OneDrivu samozřejmě můžete dávno přidávat své dokumenty, fotky aj. Na tom jsou podobné služby postavené. V nich uložená data sedí zálohovaná v cloudu a synchronizují se napříč vašimi zařízeními. Nová funkce zálohuje obsah složek, které jste do OneDrivu z libovolného důvodu (zatím) neuložili. Možná do OneDrivu ukládáte dokumenty, ale fotografie zůstávají ve striktně lokální složce. V těchto případech můžete ve OneDrivu vyvolat průvodce zálohováním, o kterém je referováno jako o ochraně důležitých složek. Funkce nemusí být dostupná ve všech účtech. Hledejte ji v nastavení klienta pro Windows v sekci Automatické ukládání, viz OneDrive může synchronizovat vaši pracovní plochu ve Windows 10.

Díky záloze do cloudu máte lepší šanci, že o svá data nepřijdete, pokud se ve vašem počítači bude dít něco nekalého. Zálohování můžete samozřejmě řešit i médii jako CD, pevné disky apod. Případnou kombinací metod nemůžete udělat chybu.

Byl pro vás článek přínosný?