Hlavní navigace

PID Lítačka již umožňuje platit kromě MHD i za parkování auta

15. 2. 2023

Sdílet

Zdroj: PID
Mobilní aplikace PID Lítačka získala novou funkci. Kromě jízdenek či předplatních kupónů na městskou hromadnou dopravu ji využijete i pro placení za parkování. V plánu jsou i platby za sdílená kola či taxi.

PID Lítačku provozuje městská společnost Operátor ICT a systém zón parkování zase Technická správa komunikací. Funkci pro placení parkování implementují už od podzimu od verze 3.9.0 a včera vyšla tisková zpráva o spuštění ostrého provozu.

Parkování má svoji záložku a umožňuje i navigaci na vaše oblíbené parkoviště. Konkrétní zónu lze zvolit z mapy, nebo postaru naskenovat QR kód na parkovacím automatu. Platba probíhá přes kartu, Google Pay či Apple Pay.

PID Lítačka
PID Lítačka
(zdroj všech snímků: Cnews)
(zdroj všech snímků: Cnews)

PID Lítačka obsahuje databázi parkovišť, která lze filtrovat podle povolené délky parkování, ceny za hodinu či typu (modrá, fialová, oranžová). K dispozici je i správa SPZ vašich vozidel. V aplikaci však neuvidíte aktuální obsazenost parkovišť.


pro Newsfeed: zdroj všech snímků je uveden u snímků

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.