Hlavní navigace

ProtonVPN přichází na Android. Služba je spolehlivá, bezpečná a zdarma

18. 1. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni v létě přinesli výzkumníci ze švýcarského CERNu stojícího za šifrovanou e-mailovou službou ProtonMail vlastní řešení virtuální privátní sítě nazvané ProtonVPN. VPN je bezpečné, provozovatelé neukládají logy, nesledují aktivitu uživatelů ani žádná data nepředávají třetím stranám. A v omezené formě funguje i zdarma. ProtonVPN byl k dispozici i na mobilech, vše jste ale museli konfigurovat ručně. Tvůrci však nově vydali ProtonVPN pro Android (Play Store), který jen nainstalujete a přihlásíte se k účtu. Funkce zůstávají stejné.

Hlavní menu
Hlavní menu
Výběr zemí
Výběr zemí
Statistiky připojení
Statistiky připojení
Notifikační panel
Notifikační panel

Bezplatní služba nabízí omezenou rychlost (objem dat limitován není) a připojení ke třem různým zahraničním serverům (Nizozemsko, Japonsko, USA). Placený tarif Basic za 4 dolary na měsíc (při roční platbě) už zpřístupňuje přes 100 serverů v desítkách zemí, možnost používat VPN na dvou zařízeních současně a také vyšší rychlost. Tarif Plus můžete mít na 5 zařízeních současně, rychlost je maximální, k dispozici jsou exkluzivní servery s ještě vyšší rychlostí, lepším zabezpečením proti kompromitování a s podporou Toru.

PS: Zatím se mi mimochodem stále nepodařilo otestovat rychlost přenosů bezplatné verze. Když jsem si hrál s aplikaci pro Windows, dostal jsem 14denní zkušební verzi placené verze s plnou rychlostí (ProtonVPN má 1Gb/s a 10Gb/s linky). Po instalaci aplikace pro Android jsem opět získal sedmidenní zkušebku. NEmá s tím zkušenosti některý z našich čtenářů?

Byl pro vás článek přínosný?