Hlavní navigace

Galaxy S9 bude fotografický zázrak, naznačuje Samsung

19. 2. 2018

Sdílet

Zdroj: Samsung

Již tuto neděli Samsung představí svůj nejlepší smartphone – Galaxy S9. V Radkově přehledu spekulací najdete spoustu informací o to, jak bude telefon vypadat a co bude umět. Teď se zaměříme čistě na fotoaparát, ten totiž přinese řadu novinek a zlepšováků.

Samsung už dopředu vnadí videem The Camera Reimagined. To prozrazuje název telefonu (devítka na konci) a napovídá, že se můžeme těšit na variabilní clonu fotoaparátu. O ní se už spekulovalo v listopadu, v našem článku najdete, co by taková clona přinesla. Vzhledem k tomu, že variabilní clonu dostalo i véčko Samsung W2018, můžeme s ní na 99 % počítat také u Galaxy S9.

Tři kratší videa publikovaná na youtube kanálu korejské pobočky Samsungu pak naznačují další novinky. Vysokou rychlost snímače, zvýšenou citlivost na světlo a podporu „animoji“ podobných těm od Applu.

Evan „Evleaks“ Blass, který má tradičně velmi přesné informace, pro Venture Beat náznaky Samsungu potvrdil. Galaxy S9 prý dostane 12Mpx snímač, před kterým najdeme objektiv o rekordní světelnosti F1,5 (na poměry mobilů), jehož clonu půjde mechanicky přepnout na F2,4. Telefon prý také zvládne točit videa v rozlišení 720p při 480 snímcích za sekundu. Při přehrávání při standardních 30 fps se tak video 16× zpomalí. Větší model Galaxy S9+ podle Blasse dostane ještě sekundární 12Mpx foťák (už s pevnou clonou).

Zajímavé informace prozradil samotný Samsung na vlastním webu věnovanému obrazovým senzorům. Sice tam nemá zmínku o Galaxy S9, ale je vidět, že potřebné technologie už zkrotil. Na vícevrstvý čip totiž stejně jako Sony přidal paměť DRAM sloužící k rychlému čtení dat. O takovém se spekuluje už od podzimu.

Sony díky němu podporuje až 1080p videa při 960 fps, Samsung při stejném rozlišení bude na poloviční hodnotě 480 fps (podle Blasse ale v telefonu bude rozlišení jen 720p). Korejci také lákají na ještě rychlejší automatické zaostřování.

V neděli 25. února už budeme s jistotou vědět, jaká kouzla Galaxy S9 nabídne.

Aktuální ceny Samsung Galaxy S9

Byl pro vás článek přínosný?