Hlavní navigace

Samsung překvapil: Galaxy Fold s upravenou konstrukcí začne prodávat už za měsíc

25. 7. 2019

Sdílet

První uvedení skládacího smartphonu Galaxy Fold se Samsungu příliš nepovedlo. Pár kusů rozdal influencerům, kteří jej (jak je to u nich obvyklé) vychválili, ale někteří jej zároveň dokázali poničit. Ukázalo se, že Galaxy Fold má konstrukční vady a může se poškodit. Samsung přiznal chybu, vydání telefonu odložil a jal se jej opravovat. Po několika dalších odložení nyní Samsung prohlašuje, že Galaxy Fold je v pořádku a začne jej prodávat už v září. Konkrétně Samsung provedl tato vylepšení:

  • Horní ochranná vrstva displeje Infinity Flex byla protažena až za rámeček, takže je zřejmé, že je nedílnou součástí konstrukce displeje a není určena k sejmutí.
  • Horní a spodní část pantu byla zpevněna nově přidanými ochrannými kryty.
  • Pro zvýšení ochrany displeje Infinity Flex byly pod displej přidány další kovové vrstvy.
  • Prostor mezi pantem a tělem telefonu Galaxy Fold se zmenšil.

Jak vypadal poškozený Galaxy Fold s původní konstrukcí se můžete podívat v tomto článku. Jestli jej bude Samsung prodávat i na českém trhu není zatím stále jasné, ale to ani u konkurenčního Huawei Mate X. Cena by se každopádně pohybovala někde nad 60 000 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.