Hlavní navigace

Steven Sinofski stál za Windows 8, nyní používá jako počítač iPad Pro

26. 5. 2020

Sdílet

Zdroj: ISIFA

Steven Sinofski byl prezidentem divize Windows v Microsoftu v letech 2009 až 2012. Jeho hlavní úkol spočíval okolo vydání Windows 7 a poté práce na nepříliš dobře přijatém nástupci Windows 8. Odešel údajně po neshodách se Stevem Ballmerem. O tvorbě Windows 8 psal blog. Sinofski nyní na svém Twitteru zveřejnil, jaký je jeho nový počítač. A překvapivě to není žádný stroj s Windows, ale iPad Pro s externí klávesnicí. Apple se dlouho snažil, aby lidé vnímali iPad jako počítač a ne jako velký telefon. S ohromným výkonem posledního iPadu Pro se to již daří a podobné stroje zkouší i Microsoft u modelů Surface. https://twitter.com/stevesi/status/1264708793478213633

Byl Windows 8 dobrý systém?

Celá „sestava“ přijde zhruba na 1500 dolarů. Vedle 12,9" iPadu Pro s 256GB pamětí používá stojánek Heckler Design, klávesnici Magic Keyboard, trackpad, dotykové pero a replikátor portů. Za tuhle cenu už byste měli vcelku dobrý pracovní notebook.

Sinofski však dodal, že nejde o jeho hlavní počítač. Tuto sestavu bude používat jako sekundární počítač pro videokonference.

Steven Sinofski nový počítač iPad Pro Steven Sinofski nový počítač iPad Pro

zdroj: Techspot

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.