Hlavní navigace

Tip: Poslechněte si přes 1 200 písní z festivalu SXSW 2018

20. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Rozšiřte své hudební obzory.

Tak jako každý rok byl i letos na síť vhozen obří balík muziky zdarma, jenž se typicky skládá z tvorby nezávislých umělkyň a umělců, kdo vystoupili na festivalu SXSW. Ačkoli hudba představuje jen jednu složku, jedná se o velice vděčnou část festivalu. Loni jsme získali 7,86 GB hudby zdarma, rok předtím dokonce 10GB balík. Letos je hudba rozdělená do dvou balíků a dohromady můžete získat 8,24 GB čerstvé muziky (mimochodem, je zvláštní měřit hudbu na gigabajty), respektive 1 276 souborů opatřených tagy ID3. Kompletní sbírka za posledních 14 let dosahuje velikosti 85 GB a jedná se o 15 tisíc skladeb. Je ale potřeba uvést, že stažení hudby přes BitTorrent nelze doporučit. Uvedené balíky jsou vydávány neoficiálně a držitelé práv nemusí tento způsob distribuce ocenit, jak upozorňuje Torrent Freak. Ten si totiž promluvil i s člověkem, jenž sbírku každoročně dává dohromady. Letos tak učinil podesáté, dříve balíky vydávali samotní pořadatelé a pořadatelky SXSW. Sám nechce zklamat ty, kdo na torrenty čekají.

Oficiální zdroje hudby z SXSW 2018

V dnešní době naštěstí můžete hudbu pohodlně streamovat z různých služeb a rozšířit si tak svůj přehled. Multimediální obsah naleznete v těchto oficiálních zdrojích:

  • Stejně jako minule platí, že na YouTubu si přehrajete řadu záznamů rozhovorů se zajímavými osobnostmi, ale také stovky videoklipů k hudbě, jež na festivalu letos zazněla.
  • Muziku můžete naladit i na rádiu SXSWfm na sxswfm.com.
  • Pro mobily pak vznikl přehrávač SXSWfm, jenž si stáhnete z Google Playe či App Storu.
  • Dvouhodinové záznamy nejlepší muziky z každého dne naleznete na Mixcloudu.
  • Kompletní seznam stop můžete začít poslouchat i na Spotify.

Byl pro vás článek přínosný?