Hlavní navigace

T-Mobile: Za 10 Kč můžete surfovat celý den, ale musí vám stačit 100 MB

Sdílet


Český T-Mobile představil novou předplacenku určenou pro méně náročné dataře. Jmenuje se Twist podle spotřeby a jejím specifickým znakem je flexibilní datový balíček. Operátor si za každý megabajt účtuje korunu, ale denním stropem je 10 Kč. Jakmile jej dosáhnete, můžete až do půlnoci bez dalšího placení prosurfovat 100 MB. Po jejich vyčerpání se internet přeruší.

Měsíčně byste tak mohli teoreticky spotřebovat až 3 GB dat za 300 Kč, což je na poměry českých předplacenek poměrně štědrá nabídka. V takovém zápřahu ji ale nejspíš nikdo používat nebude. Ono dynamické počítání se může hodit hlavně tam, kde se očekává pravidelná nižší spotřeba s občasnými výkyvy. To se může hodit nejen v mobilu, ale třeba i různých scénářích „internetu věcí“. Na chatě můžete mít různá čidla, která budou posílat cenné údaje (kilobajty dat), ale občas zkontrolujete i přenos ze vzdálené kamery, který už spolkne jednotky či desítky megabajtů.

TIP: Češi mají nejhorší mobilní tarify v EU, říká Evropská komise

T-Mobile prezentuje Twist podle spotřeby jako úplnou novinku, ale zmíněný dynamický datový balíček uvedl již v listopadu, kdy si jej mohl aktivovat každý. Teď se ale balíček prodává na zvláštní SIM kartě za 200 Kč (s 200Kč kreditem). Na něm je standardně nastaven ještě balíček s neomezeným voláním do vlastní sítě. První čtyři týdny jsou zdarma, pak se platí 149 Kč za každý měsíc. Balíček lze pochopitelně vypnout. Pak se za každou minutu hovoru platí 3,90 Kč, jedna SMS stojí 1,90 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?