Hlavní navigace

Také prohlížeč Edge bude umět blokovat reklamy i bez doplňků [Build 2016]

31. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft právě pracuje na další velké aktualizaci Windows 10. Dosud jsme znali její kódové označení Redstone a Insideři už s jeho testovací verzí mají zkušenosti. V létě ale dorazí finální verze pojmenovaná jako Anniversary Update (výroční aktualizace). Pokud to vezmeme doslova, mohla by vyjít koncem července, rok po Windows 10 RTM.

Edge bude podporovat rozšíření, ale reklamy zvládne blokovat i sám
Edge bude podporovat rozšíření, ale reklamy zvládne blokovat i sám

Mnoha novinek se dočká prohlížeč Edge. O podpoře rozšíření již víme. Včera Microsoft potvrdil, že pracuje na rozhraní, pomocí něhož by mohly webové stránky využívat pro přihlášení službu Windows Hello. Ta spravuje biometrické údaje z čteček otisků, duhovky nebo skenu celého obličeje.

 

Edge bude také umět blokovat reklamy i bez instalace dodatečných doplňků. Firma zatím tají detaily, ale nejspíš půjde o jednoduché řešení, jako chystá Opera. Uživatel v nastavení aktivuje blokátor, ten pak bude filtrovat prvky na stránce podle některého z veřejných seznamů.

Díky rozšířením ale bude možné používat i mocnější nástroje. Sám Microsoft potvrdil, že už spolupracuje s tvůrci AdBlocku Plus. Do Windows Storu zcela jistě zamíří i jiné blokovací nástroje jako uBlock nebo Ghostery. Microsoft tvůrcům rozšíření umožňuje jednoduše portovat kód z Chromu.

Podle statistik NetMarketShare.com má Edge na desktopu zhruba přibližně 4% podíl. V Česku podle Rankings.cz dosahuje 2,4% zastoupení na všech platformách.

Zdroj: The Next Web

Byl pro vás článek přínosný?