Hlavní navigace

Seznam tvoří „YouTube pro profíky“. Spustil nový videoportál

29. 3. 2019

Sdílet


Na adrese beta.televizeseznam.cz najdete testovací verzi nového videoportálu, který navzdory názvu neobsahuje jen videa Televize Seznam, ale také Streamu nebo jednotlivých redakcí, které pod Seznam spadají (Seznam Zprávy, Novinky.cz, Sport.cz apod.). A aby to bylo ještě více matoucí, budou tam i partnerské kanály. Nový portál tak bude něco jako YouTube, kde ale videa nebudou nahrávat běžní uživatelé, nýbrž profesionálové.

Každý tvůrce má na portálu vlastní kanál, jenž mohou přihlášení uživatelé začít odebírat. „Televizeseznam.cz mu nabídne playlisty s rozkoukanými videi, historií zhlédnutých videí a také videa uložená k přehrání na později. Postupně bude systém schopný rozpoznat preference přihlášených uživatelů a začne jim nabízet obsah, který je pravděpodobně zajímá,“ uvádí Seznam.

Jedním z parterů Televize Seznam je také naše vydavatelství Mladá Fronta. Na portálu již mají své kanály Euro TV, na níž najdete rozhovory s osobnostmi české politiky a byznysu, nebo Autobible, na níž najdete recenze a dojmy z testovaných aut či motorek.

Novinka zatím funguje jen na webu. V ostrém provozu, který se rozeběhne na konci dubna, ale Seznam počítá i s vytvořením aplikací pro mobily nebo Smart TV, portálu bude dostupný i skrz HbbTV. Videa na portálu mají rozlišení až 1080p.

Byl pro vás článek přínosný?