Hlavní navigace

Televizory značky Tesla se po 22 letech vrací na trh. Mají Android a konkurovat chtějí hlavně cenou

22. 2. 2022

Sdílet

Zdroj: Witty
Tesla a.s. přestala televizory vyrábět v roce 2000. Televizory této značky se nyní na trh nyní vrací pod jinou společností, která se doposud soustředila na výrobky pro chytrou domácnost. V prodeji jsou zatím dva levné modely s úhlopříčkou 43 a 55" a běží na nich Android TV.

aktualizace: v článku byly upraveny informace o značce Tesla

Oba modely se liší jen úhlopříčkou. Jde o běžný 60Hz panel s rozlišením 4K, podporou HDR10 a přímým podsvícením. Konektorová výbava zahrnuje trojici HDMI. Jako Smart TV výrobce použil Android TV ve verzi 9 s předinstalovanou vlastní aplikací pro propojení s dalšími produkty Tesly, zejména pro chytrou domácnost. Dálkový ovladač je vybaven technologií Bluetooth a televizory lze ovládat i aplikací ve smartphonu.

Jako bonus získají zákazníci v ceně internetovou televizi Telly na dva měsíce. Menší 43" televizor je v prodeji za 10 490 Kč a větší 55" za 13 990 Kč.

V roce 2008 na trhu existovaly televizory také značky Tesla, které v licenci vyráběl čínský ChangHong, překvapivě v české továrně v Nymburce. Výroba nových televizorů téměř jistě probíhá v Číně nebo v Polsku u některé jiné značky, pravděpodobně by mohlo jít o TCL.

Tip: Tesla Smart Pet Fountain: Chytrá fontánka pro chytré kočky (recenze)

Za značkou Tesla u nás stojí distributor Witty, který si koupil licenci od Tesly a.s. (Hloubětín).

Původní Tesla vznikla v roce 1946 znárodněním a odkazovala na jméno slavného srbského vynálezce. Později došlo ke změně a Tesla znamenala zkratku slov TEchnika SLAboproudá. Firma se také soudila s Muskovou Tesla Motor Inc., ale nakonec se domluvily.

zdroj: TZ Witty

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.