Hlavní navigace

Tip: Jak vyzkoušet redesignovaný Skype na novějších verzích Windows 10?

1. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Microsoft

Microsoft nenechal kámen na kameni a nový Skype pro počítače vypadá úplně jinak než dřív. Viz Petrův článek Starý klient končí. Nachystejte se na barevný desktopový Skype ořezaný na dřeň. Nový desktopový klient (má číselné označení 8.9) je určený pro Windows 7, 8, 10 (až do verze 1511), Linux a macOS.

Pro Windows 10 (1607 tedy Anniversary Update a novější) zůstává původní desktopový Skype, který se jistě brzy přestane vyvíjet (a nabízet ke stažení). Budoucností totiž je moderní aplikace Skype stažená z Windows Storu.

Skype 8.9 ve Windows 10 Skype 8.9 ve Windows 10

Přestože nový Skype 8.9 oficiálně pro novější edice Windows 10 není dostupný, díky triku si jej můžete vyzkoušet. Osobně bych to nedoporučoval, protože klient je osekanější i než ona aplikace ze Storu. Máte-li přesto nějaký důvod, zde je řešení.

  1. Stáhněte si instalátor Skypu 8.9 ze stránky go.skype.com/windows.desktop.download. Standardně přes skype.com/cs/download-skype/skype-for-computer je k dispozici pouze původní klient, aktuálně ve verzi 7.40.
  2. Instalátor vám ve Windows 10 1607 a novějších nebude fungovat, vyzve vás ke stažení aplikace z Windows Storu.
  3. Na soubor Skype-8.9.0.1.exe proto klikněte pravým tlačítkem a vyberte Vlastnosti. V kartě Kompatibilita zatrhněte Tento program spustit v režimu kompatibility pro: Windows 8. Potvrďte OK.
  4. Instalátor by již měl fungovat.

Byl pro vás článek přínosný?