Hlavní navigace

Tipy na nejlepší bezdrátová sluchátka pro sport, cestování nebo hraní her

Sdílet

Zdroj: Unsplash
Při výběru bezdrátových sluchátek s přívlastkem „sportovní“ je potřeba rozlišovat, pro jaký sport chcete vlastně sluchátka využívat. Pokud máte v plánu využívat sluchátka převážně pro cvičení v posilovně nebo venku, je lepší sáhnout po lehčím a kompaktnějším modelu s uzavřenou konstrukcí, která poskytuje lepší izolaci okolního hluku a splňuje certifikaci odolnosti vůči vodě a potu.

Nejlepší sluchátka pro sport

Při výběru sluchátek pro běh nebo na jízdu na kole lze spíše doporučit sáhnout po modelu s pevným uchycením například přes hlavu nebo za uši, voděodolností při náhlém dešti a otevřenou konstrukcí, která umožňuje snáze vnímat okolní hluk pro větší bezpečnost.

Miniaturní špuntová sluchátka Samsung Galaxy Buds

Vynikající volba pro všechny, kteří chtějí pro svůj sportovní výkon miniaturní špuntová sluchátka, která svým tvarováním snadno zapadnou do drtivé většiny uší. 58 mAh baterie uvnitř sluchátek zajistí 6 hodin přehrávání hudby bez nutnosti sáhnout po napájecím docku, který prodlouží výdrž o dalších 7 hodin.

Tip: Test velkých bezdrátových sluchátek s aktivním potlačením hluku

Zvuk vycházející ze sluchátek je krásně čistý, možná s větším důrazem na basovou složku. Ta se dá ale upravit v mobilní aplikaci Samsung Wearable. Zvýšená odolnost IPX2 ochrání sluchátka před stříkající vodou, takže se nemusíte bát vzít si sluchátka do posilovny nebo venkovní běh.

Tip: Recenze sluchátek Galaxy Buds

Samsung Galaxy Buds Bezdrátová sluchátka Samsung Galaxy Buds (zdroj: Samsung)

Ergonomické JBL Endurance Dive

Ergonomicky tvarovaná špuntová sluchátka s komfortním uchycením přes zadní část hlavy a odolností IPX7, která je bezpečně uchrání proti vniku vody při dešti nebo dokonce plavání. Hudbu můžete přehrávat skrze bezdrátové Bluetooth připojení nebo přes vestavěný MP3 přehrávač s kapacitou 1 GB (cirka 200 skladeb). Baterie uvnitř sluchátek vám vystačí na 8 hodin poslechu hudby, poté se připravte na přibližně dvouhodinové nabíjení baterie do plna. Integrovaný mikrofon a dotykové ovládání už bereme v této cenové kategorii jako standard.

JBL Endurance Dive Sportovní sluchátka JBL Endurance Dive (zdroj: JBL)

Důstojný nástupce KOSS Porta Pro Wireless

Tato, mnohými přehlížená sluchátka, vycházejí ze svých legendárních předchůdců. Ty se od těchto sluchátek lišily pouze kabelovým provedením zakončeným 3,5mm jackem. Sluchátka s otevřeným typem mušlí a excelentním zvukovým podáním využijete hlavně při poslechu hudby při jízdě na kole nebo venkovním běhání. Dvojice opěrných míst nad mušlemi vám zajistí dostatečné pohodlí i při delším používání. Baterie se postará o 12 hodin přehrávání hudby. Přenos signálu probíhá skrze Bluetooth ve verzi 4.1. Co je ale důležité zmínit, je přítomnost audio kodeku aptX, který se stará o plynulý přenos zvuku. Více o tomto kodeku si můžete přečíst v tomto článku.

Koss Porta Pro Wireless Bezdrátová sluchátka Koss Porta Pro Wireless (zdroj: Koss)

Sluchátka pro běžný poslech hudby na cestování

Každý z nás ve větší či menší míře žije hudbou. Ať už jdete po ulici nebo cestujete ve vlaku, potkáváte okolo sebe spoustu lidí plně zabraných do poslechu jejich oblíbené hudební kapely. V této kategorii je opravu těžké určit ta pravá sluchátka. Každý jsme jiný a každému vyhovuje jiný typ sluchátek s jinými vlastnostmi. Obecně lze ale říci, že pro časté cestování jsou vhodná sluchátka kompaktnější, které snadnější složíte a v případě potřeby uschováte do bahotu. Další plusové body sluchátka získávají za přítomnost technologie ANC, která vám pomůže s odrušením okolního hluku.

Milovaná a nenáviděná Apple AirPods Pro

Tato sluchátka vycházejí z jejich předchůdců Apple AirPods, která spatřila světlo světa v peckovém provedení. To se však ukázalo jako ne příliš šťastný krok, a proto byly pecky nahrazeny praktičtějšími a pohodlnějšími špunty, díky čemuž sluchátka perfektně těsní okolní hluk, který ještě eliminuje technologie ANC. Další předností je schopnost plynulého přecházení mezi spárovanými zařízeními a opravdu dobré zvukové podání na poměry špuntových sluchátek.

Test: Velké srovnání Apple Airpods s bezdrátovými sluchátky Sony, Samsung a Beoplay

Příznivci chytré asistentky Siri uvítají i plnou integraci do sluchátek, takže nemusíte vytahovat z kapsy telefon. True Wireless technologie obstarává obě sluchátka vlastní baterií, která je dokáže pohánět až 5 hodin na jedno nabití, přičemž s použitím napájecího pouzdra můžete ze sluchátek dostat až 24 hodin přehrávání hudby, což už je slušná hodnota.

Apple AirPods Pro Bezdrátová sluchátka Apple AirPods Pro (zdroj: Apple)

Trend moderní doby Marshall Major III Bluetooth

Bezdrátová sluchátka na uši s nastavitelným obloukem přes hlavu a s uzavřenou konstrukcí představují kompaktní řešení pro příležitostné posluchače, kteří preferují dobrou kvalitu výstupního zvuku, vysokou kompaktnost v podobě složitelnosti sluchátek a zároveň přijatelnou cenu. Sluchátka se svojí baterií vydrží hrát až 30 hodin bez nutnosti nabíjení.

Měkčené náušníky drží na uších opravdu pohodlně, ovšem při delším používání můžete cítit na hlavě mírný tlak. Ten je dán především bytelným zpracováním a kovovými materiály. Líbivému designu malinko sráží fakt, že sluchátka musíte dobíjet skrze micro USB konektor. V dnešní době bychom už rádi viděli spíše moderní USB-C

Marshall Major III Bluetooth Bezdrátová sluchátka Marshall Major III Bluetooth (zdroj: Marshall)

Špička v oboru Sony WH-1000XM3

Tato sluchátka padnou do oka hlavně těm, kteří hledají velká sluchátka přes uši pro prémiový poslech hudby a nechtějí se ničím omezovat. Čistý zvukový projev je doprovázen silnější basovou složkou, která však neruší další frekvenční pásma a dodává skladbám správnou dynamiku a „zábavnost“.

Pokročilé nastavení hudby můžete nastavit skrze mobilní aplikaci. Integrovaná baterie dokáže pohánět sluchátka až 38 hodin bez nutnosti dobíjení skrze USB-C konektor. Pokud se přeci jen stane, že zůstanete bez šťávy a powerbanku jste nechali doma, můžete pokračovat v přehrávání hudby přes 3,5mm jack. Technologie ANC bývá už v této cenové kategorii standardem.

Sony WH-1000XM3 Bezdrátová sluchátka Sony WH-1000XM3 (zdroj: Sony)

Bezdrátová herní sluchátka pro náruživé hráče

Při výběru bezdrátových sluchátek hráči mnohdy kladou důraz nejen na špičkový zvuk, který je v mnoha akčních hrách potřeba, mnoho hráčů si ale potrpí i na originální a „křiklavý“ design včetně stylově podsvícených RGB prvků, kterými hráči umocňují své postavení v herní sféře.

U herních sluchátek je kladen velký důraz na odezvu, která je zásadní hlavně při hraní kompetitivních her. Kvalitní a přesný zvuk je při hraní her zásadní, proto se herní sluchátka připojují k počítači nebo herní konzoli přes speciální radiofrekvenční přijímač, který poskytuje vyšší přenosovou rychlost s nižší latenci než například u Bluetooth přenosu.

Jednička v každém směru Corsair Virtuoso Carbon

Tato sluchátka už od pohledu dávají jasně najevo, že se jedná o pořádný herní kousek s nekompromisní výbavou, kovovými prvky a v neposlední řadě také přizpůsobitelným RGB podsvícením na bocích uzavřených mušlí. Z osobních zkušeností musíme pochválit i zvukové podání, jehož už tak dobrou vyváženost basů, středů a výšek můžete upravit v doprovodné aplikaci iCue.

Sluchátka se připojují k počítači skrze bezdrátový 2,4 GHz USB dongle, případně můžete využít i možnosti připojení skrze moderní USB-C nebo 3,5mm jack. Odnímatelný všesměrový mikrofon s menším průměrem než u vyšší řady SE i přesto dosahuje vysokých kvalit, o čem svědčí i oficiální certifikace pro Team Speak nebo Discord. Výdrž až 20 hodin představuje dostatek času i pro nejnáruživější hráče.

Corsair VIRTUOSO CARBON Herní bezdrátová sluchátka Corsair VIRTUOSO CARBON (zdroj: Corsair)

Léty a hráči prověřené HyperX Cloud Flight

Dalším počinem na poli herních sluchátek jsou HyperX Cloud Flight s ocelovou konstrukcí a odnímatelným mikrofonem. Sluchátka vycházejí ze svých slavných předchůdců HyperX Cloud, nově však přinášení bezdrátové propojení s počítačem nebo konzolemi PlayStation pomocí radiofrekvenčního přijímače a přepracovaný design s červeně podsvíceným logem společnosti na bocích mušlí.

Tip: Sluchátka HyperX Cloud Flight S lze nabíjet bezdrátově stejně jako mobil

U sluchátek od této společnosti bývá standardem vysoké pohodlí náušníků a kvalitní zvukové podání, kterého jsme se dočkali i v případě tohoto modelu. Baterie udrží sluchátka v chodu až 30 hodin a plusové body sluchátka získávají i za sadu ovládacích tlačítek na spodní části mušlí.

HyperX Cloud Flight Herní bezdrátová sluchátka HyperX Cloud Flight (zdroj: HyperX)

Všestranná SteelSeries Artics 7

Posvátnou trojici herních bezdrátových sluchátek uzavírají sluchátka od zavedené společnosti SteelSeries s označením Artic 7, přičemž jejich hlavní předností je kompatibilita se všemi dostupnými herními platformami. Snadno je tak připojíte k počítači, herní konzoli PS4, Xbox nebo dokonce Nintendo Switch.

Velké měniče se starají o skvělou reprodukci výšek, středů a pozadu nezůstává ani basová složka. Velké plus zaslouží sluchátka za šikovně umístěný mikrofon, který můžete kompletně uschovat do těla sluchátek v momentě, kdy jej nepotřebujete. Jeho směrovost využijete v rušnějším prostředí, kdy nebude snímat hluky z okolí, ale jen váš hlas. Baterie vás při hraní podrží po dobu až 24 hodin. V porovnání s předchozími sluchátky ztratíte přibližně 6 hodin výdrže, ovšem za cenu vyšší kompatibility se všemi dostupnými herními platformami.

SteelSeries Artics 7 Herní bezdrátová SteelSeries Artics 7 (zdroj: SteelSeries)

Zde bych znovu rád uvedl, že se jedná o naše tipy na povedená a kvalitně zpracovaná bezdrátová sluchátka. Vždy je důležité vybírat podle osobních preferencí a zkušeností. Budeme rádi, pokud nám do komentářů napíšete svoje tipy na vaše nejlepší bezdrátová sluchátka ke sportu, hraní her nebo jen obyčejného poslechu hudby.

Test: Velký test 15 bezdrátových sluchátek k počítači a televizi

Byl pro vás článek přínosný?