Hlavní navigace

Už známe číslo konečného sestavení Fall Creators Updatu. Nachystejte se na poslední upgrade

3. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Microsoft

Stále platí, že Microsoft to naplno už neřekne, ale sestavení 16299 je tím, které bychom dříve nazvali verzí RTM. Původně jsem to netipoval, protože toto sestavení je opatřené vodoznakem na ploše a časovačem zaručujícím omezenou životnost. Jak jsem také uvedl, Microsoft tyto prvky může odstranit pomocí obyčejné servisní aktualizace.

Situaci je následující. Redmondští vydali další sestavení, jehož instalace technicky vzato proběhne jako doposud – jedná se tedy o upgrade. Tentokrát se však číslo sestavení mění až za desetinnou čárkou, neboť jde o sestavení 16299.15. Zatímco Windows 10 Insider Preview build 16299.15 ještě nainstalujete formou upgradu, posléze už budete pro toto vydání jen získávat běžné servisní (kumulativní povahy) aktualizace.

Windows 10 Insider Preview build 16299.15 je dostupný zatím jen ve Fast ringu, na základě dosavadní praxe ale odhaduji, že jej za pár dní spatříme též ve Slow ringu. Všeobecná dostupnost Windws 10 Fall Creators Update byla dříve oznámena na 17. října. Minule nicméně Microsoft zájemcům a zájemkyním v mírném předstihu před datem všeobecné dostupnosti umožnil, aby na novou hlavní verzi Desítek upradovali manuálně.

Ovšem, že tak vlastně již můžete učinit dnes, pokud se zapojíte do programu Windows Insider a připojíte se k Fast ringu. Ještě před zmíněným 17. říjnem by však Microsoft mohl Fall Creators Update vydat také v „bezpečném“ kanále Release Preview. Oficiální instalační obrazy ještě dostupné nejsou, ale upgradovat z libovolné předchozí verze Desítek je možné a jednoduché. Snad až na případy, kdy máte nekompatibilní software či hardware.

Windows 10 Fall Creators Update bude dále odlaďován již jen pomocí kumulativních aktualizací Windows 10 Fall Creators Update bude dále odlaďován již jen pomocí kumulativních aktualizací

Byl pro vás článek přínosný?