Hlavní navigace

Uživatelé zjistili, jak nainstalovat Windows 10 na nepodporované telefony

16. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft prozatím ukázku Windows 10 vydal pro několik modelů Lumií s tím, že ostatní telefony přijdou na řadu později. Své rozhodnutí patřičně zdůvodnil a osobně v tom nevidím problém. Nemyslím si, že má firma důvod zdržovat vydání systému. Komunita nicméně přišla na to, jak Desítky nainstalovat na smartphonech, které se na seznamu podporovaných prozatím nenachází.

Postup naleznete na fóru XDA. Důrazně doporučujeme, abyste s instalací raději vyčkali na oficiální podporu. Své zařízení můžete přivést do stavu nicnedělající cihly. Na fóru se píše, že postup byl prozatím vykoušen na modelu Lumia 1520 od AT&T. Jestliže funguje na ní, může systém potenciálně běžet také na dalších smartphonech. Upřímně, když vyčkáte, tak nic nezkazíte.

 

Microsoft přiznal, že tak ranou verzi systému ještě nevydal. Produktu chybí řada funkcí, není odladěný a trápí ho chyby. (Kalendář padá při pokusu o vložení události.) Ani prostředí není dodělané a zatím trpí schizofrenií. Není proto kam spěchat. Uživatelé potvrdili funkčnost postupu na minimálně na Lumii 930, 920 a 720. Jeden uživatel natočil video pro usnadnění postupu.

Zdroj: XDA Forums via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?