Hlavní navigace

Aplikaci Váš telefon (Your Phone) si už ve Windows 10 v1803 nevyzkoušíte

15. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Microsoft
Novou aplikaci, jež slibuje propojení počítače a mobilu, si můžete otestovat, aniž byste nutně instalovali Windows 10 Insider Preview. To přitom dosud byla podmínka.

Oživeno dne 15. 8. 2018

Tohle dlouho nevydrželo. Microsoft možnost testovat aplikaci Váš telefon ve Windows 10 v1803 zase zrušil. Vedoucí vývojového týmu oznámil, že aplikace ještě není na publikum používající tuto verzi Desítek není připravená. Prozatím chce sbírat zpětnou vazbu od jedinců používajících Windows 10 Insider Preview. Verze 1809 je už ale stejně skoro hotová.

https://twitter.com/VishnuNath/status/1029809294160678912

Původní článek ze dne 14. 8. 2018

Microsoft už v pár případech umožňuje testovat nové verze aplikací, aniž byste nutně museli používat Windows 10 Insider Preview. Proč ne, pokud aplikace není navázaná na nějaké specifické vylepšení systému. Zkoušet takto můžete např. Skype. Jak si všiml Richard Hay, v Microsoft Storu objevila se zajímavá novinka. Řeč je o úplně nové aplikaci, jejíž cíle byly představeny na konferenci Build 2018.

Tam Microsoft předvedl své další řešení pro propojení počítače a smartphonu. Dlouho jsme o něm neslyšeli, až jsme začali pochybovat, jestli se ho dočkáme letos. Nedávno nás firma překvapila a aplikaci Váš telefon (Your Phone) konečně vhodila do ringu. Teď ji už můžete testovat v rámci stabilní větve Windows 10 – specificky je vyžadována verze 1803, na kterou už byla převedena většina instalací Desítek.

Ačkoli považuji za zajímavé, že Microsoft tuto ranou verzi nespojuje striktně s Windows 10 Insider Preview, samotná aplikace bohužel zatím za řeč skoro nestojí. Ze slíbených funkcí zatím nabízí jen jednu, a to je ještě její chování poněkud nedostačující. Více se dozvíte v dřívějších dojmech. Kdo chce, může ovšem zamířit do Microsoft Storu, odkud si Váš telefon stáhnete. Prozatím nabídnutá funkce alespoň ukazuje, že tohle řešení bude funkční, jen ho dotáhnout do konce.

Aplikace Váš telefon je srozumitelná Aplikace Váš telefon je srozumitelná

Byl pro vás článek přínosný?