Hlavní navigace

Vivo Apex 2019 je další smartphone bez tlačítek i konektorů. Má i další zvláštnost

24. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

Den po představení Meizu Zero představilo „neděravý“ telefon i Vivo, jeden z největších výrobce mobilů na světě. Jeho novinka se jmenuje Apex 2019, jde o nástupce loňského experimentálního Apexu, který neměl rámečky, zato dostal vystřelovací foťák. Letošní model už žádný periskop nemá. Přední foťák mu totiž úplně chybí. Tohle mu instagramová omladina neodpustí. Apex 2019 má tělo z kovu a skla. Chybí mu veškerá tlačítka, ty nahrazují tlakově citlivé plošky na boku telefonu. Mají zpětnou odezvu, takže uživatel stisk ucítí. Chybí také reproduktory. Vivo bude hrát skrz displej. Jako sluchátko nejspíš funguje již dříve využívané vibrace přenášející zvuk do spánkové kosti (tzv. bone conducting). Displej prý ale skutečně nahradí i reproduktor, 6,39" AMOLED má fungovat jako zvuková membrána. Podobnou technologii již někteří výrobci integrovali do televizorů. U Sony se to jmenuje Acoustic Surface, u LG pak Crystal Sound.

Zdířky pro zasunutí kabelů byste také hledali marně. Sluchátka se připojují bezdrátově přes Bluetooth. Nabíjení a datové spojení bude fungovat skrz magnetické piny na zádech telefonu. Čtečka otisků je v displeji, dle Viva pokrývá téměř celou plochu.

Uvnitř telefonu najdeme Snapdragon 855, Vivo k němu přidalo rovnou 12 GB RAM a 256GB úložiště (bude i 512GB). Telefon se má dočkat i edice s 5G modemem. Bližší podrobnosti o ceně, dostupnosti nebo bližších specifikacích ale neznáme. Výrobce je možná odhalí v únoru na MWC 2019.

Byl pro vás článek přínosný?