Hlavní navigace

VLC vyjde jako univerzální aplikace pro Windows 10. Bude na PC, mobilech, Xboxu i Hololens

20. 4. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Thomas Nigro, který se ve VLC stará o vývoj aplikací pro Windows, prozradil několik novinek z kuchyně. V květnu vyjde poslední aktualizace pro staré platformy Windows (Phone) 8.1 a Windows RT. Pak podpora aplikací skončí, byť nainstalované verze ještě samozřejmě budou fungovat. Nigro vývoj koncentruje na Windows Universal Platform a VLC by v budoucnu mělo fungovat na všech platformách s desítkami.

Hudební přehrávač
Hudební přehrávač

Již příští týden vyjde veřejná betaverze nové aplikace pro Windows 10 Mobile. VLC bude vyžadovat aktualizaci Redstone, takže zatím si jej užijí jen Windows Insideři. Se stávající ostrou verzí Windows 10 ve fázi Threshold 2 prý přehrávač nefunguje dobře. Finální verze VLC pro mobily vyjde začátkem května. A co další platformy?

 

Na desktopy VLC přijde v polovině května. Na Xboxu One se objeví někdy v létě. Nigro chce přehrávač dostat i na IoT desky. Portace pro Raspberry Pi 3 (a možná i 2) je v plánu, ale zatím bez termínu. VLC bude připraveno i pro brýle Hololens, jakmile se vývojáři k brýlím dostanou. (Screenshoty v článku jsou z chystané verze pro desktop.)

Knihovna s hudbou
Knihovna s hudbou

Přehrávač videa
Přehrávač videa

Knihovna videí
Knihovna videí

Nastavení VLC
Nastavení VLC

Zdroj: Thomas Nigro via Reddit

Byl pro vás článek přínosný?