Hlavní navigace

Neomezený mobilní internet od Vodafonu zrychlí na dvojnásobek

21. 8. 2019

Sdílet

Červený operátor před dvěma měsíci uvedl nové rodinné tarify s neomezenými mobilními daty. Kdo si u Vodafonu pořídí pevný internet, k tomu dvě až šest SIM karet a uváže se na dva roky, může získat tarify s neomezeným voláním, SMS i daty za cenu od 599 Kč. Ceny jsou odstupňovány podle toho, kolik služeb využijete.

Pevný internet stačí vzít základní za 399 Kč. Onen neomezený mobilní tarif ale bude stát 998 Kč na SIM kartu (při objednávce na dvě čísla), 732 Kč (tři čísla) nebo zmíněných 599 Kč (4 až 6 čísel). A aby těch podmínek nebylo málo, surfování není až tak neomezené. Vodafone přiškrtil rychlost na 5 Mb/s. Na rozdíl od letní akce T-Mobilu, který má data bez zastropované rychlosti.

https://www.mixcloud.com/Cnews/cnews-fm-247-v-červnu-se-staly-dvě-události-roku/

Dle včerejšího vyjádření operátora si ale zákazníci Vodafonu nové tarify chválí. Společnost si nechala vypracovat průzkum, podle něhož je s neomezeným tarifem spokojeno 94 % zákazníků a přes 91 % si vystačí i s rychlostí. Podmínky tarifu jsou srozumitelné pro 97 % oslovených.

TIP: Už jsou svoji. České UPC se spojilo s Vodafonem, časem se přejmenuje

Data ukazují, že nové tarify, včetně Neomezeného, zákazníky zaujaly a že i tolik diskutovaná rychlost připojení 5 megabitů za sekundu nebyla v praxi problémem. Přesto, abychom nikoho nenechali na pochybách, jsme se po prvních měsících ostrého provozu rozhodli rychlost oficiálně stanovit na 10 megabitů za sekundu,“ říká Enrique Vivas, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro nefiremní zákazníky.

Zdvojnásobení rychlosti zatím není oficiální. V podmínkách ani ceníku na webu to ještě není černé na bílém. Vodafone navíc při návrhu tarifu využil mazaný trik. Standardní závazná rychlost neomezených dat je 2 Mb/s. Oněch 5 Mb/s je bezplatné zrychlení dostupné formou balíčku nazvaného Navýšení rychlosti super. Ten by mohl Vodafone kdykoliv zrušit, aniž by tím změnil smlouvu k horšímu, tj. dal zákazníkovi důvod tarif zrušit bez pokuty.

PS: Během dneška by měl finální podobu neomezených tarifů představit T-Mobile.

Zdroj: TZ Vodafone

Byl pro vás článek přínosný?