Hlavní navigace

Už jsou svoji. České UPC se spojilo s Vodafonem, časem se přejmenuje

Sdílet

Včera došlo k oficiálnímu spojení české pobočky UPC a Vodafonu. Dle obchodního rejstříku již Vodafone Czech Republic vlastní 100% podíl v UPC Česká republika a novými jednateli UPC se stali Petr Dvořák, Milan Kníže a Jan Klouda, kteří působí na nejvyšších pozicích červeného operátora. Spojení bylo součástí větší transakce. Vodafone Group za 19 miliard eur odkoupil část společnost Liberty Global, konkrétně její aktiva v Německu (kabelovka Unitymedia), Česku, Rumunsku a Maďarsku (vše kabelovky UPC). „Toto spojení posílí pozici Vodafonu nejen jako předního poskytovatele telekomunikací a zábavy, ale i jako strategického investora a významného zaměstnavatele v České republice,“ uvedl ředitel Vodafonu Petr Dvořák. TIP: UPC zrychlí na 1 Gb/sDo nové společnosti přinášíme množství inovací a přístup k optickým sítím. Zároveň novou sloučenou společnost obohatíme o stovky zkušených odborníků, čímž přispějeme k tomu, aby se stala špičkou na trhu. Spojení dvou silných hráčů je začátkem nového společného příběhu,“ říká Martin Miller, odcházející ředitel UPC.

Plán do budoucna

Vodafone akvizicí získal přístup k rozsáhlé optické síti, kterou bude moci využít pro připojení domácností, firem, ale i vlastních vysílačů, kterých by s nástupem 5G sítí mělo výrazně přibýt. V nejbližší době operátor uvede nové balíčky služeb kombinující mobilní služby, internet a televizi. Zřídit si služby u UPC navíc půjde i na pobočkách Vodafonu.

U firemních zákazníků prozatím zůstanou obchodní zástupci rozdělení pro obě firmy, časem ale dojde k jejich sloučení. Operátor také uvedl, že značka UPC časem zanikne a firma bude vystupovat pod jednotným brandem Vodafone.

WT100

Vodafone má v Česku 3,9 milionu zákazníků. UPC mělo v prvním čtvrtletí celkem 613 700 klientů odebírajících 1 247 800 služeb (+41 000 oproti roku 2018). Největší podíl na tom má kabelová televize (539 000), následovaná připojením k internetu (506 100) a pevnou telefonní linkou (202 700). Síť UPC je dostupná pro 1,5 milionu domácností.

Zdroj: Vodafone, Liberty Global