Hlavní navigace

WhatsApp má miliardu uživatelů. Pod Facebookem vyrostl dvojnásobně

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když Facebook před dvěma lety nabídl za WhatsApp 16 miliard dolarů a tři miliardy navíc jako bonus pro zaměstnance, spadla nám čelist. Za produkt, který na sebe nedokázal vydělat, Facebook zaplatil tolik, co stály mobilní divize Motoroly a Nokie, které ve stejné době kupovaly společnosti Google a Microsoft.

WhatsApp má miliardu uživatelů
WhatsApp má miliardu uživatelů

Facebook si ale jde za svým a tak jako Google symbolizuje internetové vyhledávače, Facebook chce propojovat lidi. A jde mu to. Samotná sociální síť má 1,5 miliardy aktivních uživatelů. Miliardovou hranici teď protnul i WhatsApp, který v době ohlášení akvizice používalo každý měsíc „jen“ 450 milionů uživatelů. Nebýt čínské sítě Tencent QQ s 860 miliony uživatelů, měl by Facebook tři největší online komunity na světě. Jeho osamostatněný Messenger už totiž hlásí 800 milionů uživatelů. Instagram, který mu také patří, jich má 400 milionů.

 

Va Facebooku přitom vůbec nemají problém s tím, že WhatsApp a Messenger se funkčně překrývají a díky novým funkcím se stále více přibližují jeden druhému. Hlavně, že tam jsou lidi. WhatsApp navíc nově bude zcela zdarma a bez reklam a provozovatelé z něj chtějí udělat platformu například pro komunikaci s obchody. Což je opět sféra, do které se tlačí i Messenger.

Zdroj: Mark Zuckerberg

Byl pro vás článek přínosný?