Hlavní navigace

Malý opravný balíček putuje také směrem k Windows 10 April 2018 Update (oživeno)

28. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: foto: Pixabay | koláž: Petr Urban / Cnews
Mnoho oprav nenabízí, v tuhle chvíli ale bereme cokoli.

Oživeno dne 28. 5. 2018

Nakonec se ukázalo, že v době psaní článku měl Microsoft na webu podpory uvedeny zavádějící informace. Ve skutečnosti totiž tato aktualizace dříve oproti plánu nabízí vyřešení potíží s úložišti od Intelu a Toshiby. Microsoft velmi vágně na seznamu uvedl, že vyřešil problémy s regresemi napájení některých NVMe.

Protože je to Microsoft, nemohl být konkrétní a formulovat větu jako např. „Vyřešili jsme problémy s disky Toshiba XG4, Toshiba XG5 nebo Toshiba BG3“ apod. Číst seznam oprav tak trochu představuje věšteckou práci. Především ale firmy nekompatibilitu s některými modely SSD nadále uváděla na seznamu známých chyb. Dnes už u chyb zřetelně uvádí, že byly vyřešeny v aktualizaci KB4100403.

Původní článek ze dne 24. 5. 2018

Oficiálně druhý opravný balíček pro Windows 10 April 2018 Update je na světě. Vyhlíželi jsme ho s očekáváním, protože v této chvíli se jarní vydání Desítek potýká s celou řadu více či méně vážných potíží. K těm vážnějším patří nestabilita nebo nemožnost spustit systém na některých typech SSD, jiným se zobrazuje nový diskový oddíl nebo padá Nastavení při pokusu otevřít prostředí pro volbu výchozích programů.

Zhruba dva týdny po květnovém záplatovacím úterý se Microsoftu prostřednictvím aktualizace KB4100403, která číslo sestavení sytému zvedne na 17134.81, podařilo opravit nemnoho chyb. Tyto jsou klíčové:

Před pár dny se opravného balíčku dočkaly také starší verze Windows 10.

  • V Internet Exploreru mohla selhat komunikace mezi prvky web workers.
  • Docházelo k nespecifikovaným potížím s časovými pásmy.
  • Po upgradu mohlo být zachováno nastavení titulků pro neslyšící.
  • Edge nebo jiné aplikace mohly přestat odpovídat, pokud jste právě vytvářeli nový zvukový vstup či výstup, případně bylo zahájeno přehrávání multimédií.
  • Registrace do služby Windows Hello mohla selhat na určitých hardwarových konfiguracích s dedikovaným grafickým čipem.
  • Na zařízeních s některými typy NVMe docházelo k regresím napájení.
Windows 10 build 17134.81 Windows 10 build 17134.81

Ze dříve popisovaných problémů tedy podle všeho zatím nebylo opraveno nic, nebo tyto opravy nejsou uvedeny na seznamu. Minimálně potíže s některými typy SSD pochopitelně vyžadují více času. Pakliže vám aktualizace KB4100403 nebyla nabídnuta přes Windows Update, můžete ji stáhnout ručně z Katalogu služby Microsoft Update.

Byl pro vás článek přínosný?