Hlavní navigace

Více designu Fluent. I to nabízí Windows 10 Insider Preview build 17025

26. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Práce zatím spíše začínají, novinek je proto poskrovnu.

Před zhruba dvěma týdny vyslal Microsoft do Fast ringu první sestavení Windows spadající do vývojové větvě Redstone 4. Pokud jste připojeni k tomuto testovacímu okruhu, můžete si stáhnout sestavení druhé. A samozřejmě i ti, kdo jsou přihlášeni ke kanálu Skip ahead Windows 10 Insider Preview build 17025 nepřináší zásadní novinky, protože se stále nacházíme v první etapě vývoje.

Novinky ve Windows 10 Insider Preview build 17025

Předchozí novinky si můžete připomenout ve článcích dostupných pod štítkem Windows Insider.

Tentokrát byla přepracována sekce s funkcemi pro usnadnění v Nastavení. Najdete v ní více funkcí než dříve a jsou logicky roztříděné do skupin. Snad bude oblast pro většinu lidí užitečnější a přehlednější. Tomu by měly napomoct také popisky, které byly na četné žádosti upraveny pro lepší srozumitelnost.

Minule Microsoft přidal do Nastavení | Aplikace novou sekci pro správu položek po spuštění. Teď je možné konfigurovat spuštění se startem systému také v detailech aplikací. Detaily těchto aplikací nově nabídnou možnost sledovat a spravovat úlohy, jež má aplikace při spuštění provádět. Microsoft také pracoval na zlepšení písma Yahei, to ovšem bude zajímat primárně Čínu.

Správa položek po spuštění je kromě Správce úloh nyní dostupná také v Nastavení Správa položek po spuštění je kromě Správce úloh nyní dostupná také v Nastavení

Všimnout byste si mohli pokračujícího nasazování designu Fluent. Zjemněn byl efekt zvýraznění použitý při klepnutí na položku. Letos představený efekt průsvitnosti byste měli zaznamenat v nabídce s kalendářem a hodinami v oznamovací oblasti. Jak jsem poukazoval, ve Fall Creators Updatu byla tato oblast opomenuta, což působí zvláštně, neboť Centrum akcí a nabídka Start byly do nového stylu převedeny.

Seznam všech změn v sestavení 17025 naleznete na blogu Windows Experience. Ještě si dejte pozor na to, že mohou chybět funkce jako Windows Media Player či nemusí správně fungovat některé aplikace jako Pošta. Pokud je to i váš případ, následujte tyto instrukce.

Byl pro vás článek přínosný?