Hlavní navigace

Mnoho chyb opraveno, přistupovat už můžete i k souborům v Linuxu [Windows Insider]

21. 2. 2019

Sdílet

Microsoftu se ve Windows 10 Insider Preview build 18342 podařilo vyřešit mnoho problémů, několik nepříjemných ale na seznamu zůstává. Vývojový tým přidal jednu funkční novinku, která se týká souborů v linuxovém subsystému.

Jestliže jste v minulém týdnu čekali na nové testovací sestavení ve Fast ringu, čekali jste marně. Tentokrát se ale nové vydání vyprodukovat podařilo. Windows 10 Insider Preview build 18342 z vývojové větve „19H1“ přináší velmi mnoho oprav.

Teprve toto sestavení ukazuje, že se blížíme do finále – seznam známých problémů se totiž příjemně zkrátil, ačkoli zbývající přetrvávající problémy mnohdy nejsou banální, právě naopak:

  • Spuštění hry využívající ochranu proti podvádění může vést k pádu systému.
  • Zvukové karty Creative X-Fi nefungují správně. Microsoft problémy řeší v kooperaci s výrobcem.
  • Noční osvětlení může být stále nespolehlivé.
  • Pokud použijete funkci pro obnovu zařízení do továrního nastavení a vyberete možnost zachování osobních souborů na zařízení, na němž je aktivní rezervované úložiště, budete muset vyvolat jeden restart navíc, aby rezervované úložiště správně fungovalo.
  • Některé čtečky paměťových karet od Realteku nefungují správně.
  • V prostředí Windows Sandbox může spadnout Nastavení, pakliže se pokusíte přejít do nastavení Předčítání.
  • Barva ukazatele myši může být nesprávně přepnuta na bílou, když se odhlásíte a znovu přihlásíte.
  • Zřejmě mají potíže s fungováním mnohé pro Čínu upravené hry.

Kdo Windows 10 build 18342 nezíská?

Přes pozitivní začátek je potřeba dodat, že sestavení 18342 nezíská každé zařízení. Kvůli potížím s režimem Connected Standby jsou diskvalifikovány počítače s procesory Intel64 Family 6 Model 142Intel64 Family 6 Model 158, což odpovídá některým procesorům Intel i7. Patří k nim i ten váš? Zkontrolujete si to můžete ve Správci zařízení, kde ve vlastnostech procesoru na kartě Podrobnosti v nabídce vyhledejte ID hardwaru.

Novinky v sestavení 18342

Microsoft děkuje všem, kteří vyzkoušeli blíže nespecifikovanou herní technologii a nabádá k otestování State of Decay s rodičovským zámkem, zkusili ji odinstalovat a znovu nainstalovat apod. Připomínám, že dočasně teď v rámci testu hru můžete hrát zdarma. Další testovací scénáře a informace hledejte na blogu Windows Experience.

Pro někoho bude zajímavější, že integrace Linuxu postoupila na vyšší úroveň. Teď už můžete procházet soubory v linuxovém subsystému. Více informací k této funkci najdete na blogu Windows Command Line Tools For Developers.

Byl pro vás článek přínosný?