Hlavní navigace

Windows 10 „Redstone“ prý vylepší Continuum. Microsoft okopíruje funkce z jablečného Continuity

2. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple sice na rozdíl od Microsoftu nemá jeden systém pro mobily i desktopy (byť mají stejné jádro), ale propojení obou platforem je z uživatelského hlediska dál než u Windows 10. Můžou za to funkce Continuity z iOS 8+ a OS X Yosemite.

Microsoft se prý naučí podobným funkcím, jako má Continuity u Applu
Microsoft se prý naučí podobným funkcím, jako má Continuity u Applu

Na počítači díky lze telefonovat nebo psát SMS skrz mobil, či jednoduše využít iPhone jako mobilní hotspot. Přes AirDrop lze mezi zařízeními jednoduše posílat soubory. Handoff zase umí přetáhnout obsah z aplikací včetně aktuální pozice. Může to být například prohlížená stránka v Safari, umístění v mapách, aktuální úpravy v kancelářských dokumentech apod. Na počítači lze dopsat e-mail rozdělaný na mobilu (i bez uložení do konceptů na serveru).

 

Zdroje blízké magazínu WinBeta tvrdí, že některé vychytávky Continuity převeze také Continuum ve Windows 10. Taktéž prý bude umět zvednout hovor na počítači, dopsat e-mail nebo dočíst stránku v prohlížeči. Na rozdíl od Applu by ale tyto funkce měly být dostupné i pro vývojáře třetích stran, nikoliv jen pro vlastní aplikace Microsoftu.

Rozšířené Continuum se údajně objeví v aktualizaci Redstone, která je naplánována na léto 2016. Ta by kromě toho měla přinést i podporu rozšíření v prohlížeči Edge. Do Redstonu je ještě daleko, ale tento týden by už možná mohla vyjít velká aktualizace Threshold 2 (tzv. podzimní update), což znamená, že Redstone by se mohl postupně objevovat v nových sestaveních pro Windows Insidery.

Zdroj: WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?