Hlavní navigace

Windows Store bude zřejmě přejmenován na Microsoft Store

24. 9. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Windows Store prozatím nelze považovat za veleúspěšnou platformu. Daly by se vést diskuze, zda se v souvislosti s tímto obchodem dá na vážné rovině použít výraz „úspěch“. Pomohl by platformě nový název? Taktika vytvoření dojmu čerstvého startu je možná tématem, které v Microsoftu aktuálně řeší.

V pátek se na mém laptopu připojeném ke kanálu Release Preview nainstalovala nová verze Windows Storu, která vedla ke změně identity aplikace. Ačkoli se jedná o stejný digitální obchod, aktivní dlaždice nyní neukazuje logo Windows na tašce, ale logo Microsoftu na tašce. Změnil se též název – místo původního Windows Storu se aplikace nazývá Microsoft Store.

Tip: Přejmenování na Microsoft Store je už jisté

Změna se zatím neprojevila zdaleka na každém počítači, takže se pravděpodobně jedná o další testování na malé množině vybraných strojů. Změna názvu Storu nemusí být definitivní, ale byla by logická. Kdyby Microsoft chytil příležitost za pačesy, přejmenoval by následně též obchody na dalších svých platformách, především pak Xbox Store.

Promění se Windows Store na Microsoft Store? Promění se Windows Store na Microsoft Store?

Firma se v minulosti ve svých příspěvcích občas zmínila o Microsoft Storu, přičemž byl jednoznačně myšlen Windows Store. Dlužno dodat, že Microsoft Store není jen obchod s aplikacemi, ale také síť kamenných prodejen v několika vybraných zemích, tedy zejména v USA. Microsoft Store je také e‑shop, kde si lze objednat mj. hardware od Microsoftu.

V tomto ohledu by tak název Microsoft Store mohl být matoucí. Na druhou stranu se firma snaží o sjednocení svých platforem a ve Windows Storu prodává (aspoň v některých zemích) obsah, jenž není spojený přímo s Windows, např. e‑knihy.

Stejná aplikace, jiný název Stejná aplikace, jiný název

Byl pro vás článek přínosný?