Hlavní navigace

Skoro 1200 filmů v čudu. Alza zrušila svou online videopůjčovnu

14. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší český e-shop před čtyřmi lety spustil vlastní videopůjčovnu. Filmový katalog logicky doplnil nabídku Alzy, která již nabízela také e-knihy, hudbu nebo elektronické licence softwaru. Půjčovna se od té doby rozrostla z počátečních 250 snímků na zhruba 1200. S tím je ale konec, Alza k 31. říjnu provoz služby ukončila. Upozornilo na to Filmtoro.

Nové filmy si už nepřehrajete, a pokud jste měli nějaké zaplacené (avšak nezhlédnuté), Alza vrátí peníze formou kreditu na další nákup. Alza již v létě potichu zrušila filmové předplatné Premium, které prý mělo málo uživatelů, takže se službu nevyplatilo dále udržovat. Zrušení kompletní nabídky filmů nejspíš bude mít podobný důvod.

Alza zrušila filmovou půjčovnu Alza zrušila filmovou půjčovnu

Lokální službám se dlouhodobě nedaří. Krize přišla hlavně v roce 2015, kdy skončily KlikTV, Tesco Clubcard Kino i velký Topfun. Provoz ukončilo též Ivio, které neuspělo ani s tím, že filmy nabízelo zdarma s reklamou.

S bezplatnou videotékou letos vyrukovala také Mall TV, která investuje nemalé prostředky do tvorby vlastního obsahu, ale také akvizice práv na zahraniční filmy.

Byl pro vás článek přínosný?