Hlavní navigace

Chcete si na počítačích zahrát hry z PlayStationu 4? Bude to možné díky PS Now

14. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Sony chystá rozšířené své streamovací služby, díky které je možné hrát hry z PlayStationu 3 na PlayStationu 4 a osobních počítačích.

Streamování her je odvětví, které se někteří pokusili ovládnout již před mnoha lety. Z původních pionýrů OnLive skončilo v roce 2015, přičemž některé části koupilo Sony, které ještě několik let předtím spolklo druhého pionýra. Sony proměnilo Gaikai na vlastní streamovací službu PlayStation Now, jež loni nastoupila na osobní počítače. Na počítačích tak umožnila jednoduše hrát hry určené pro PlayStation 3.

PS Now má dnes v nabídce 483 her.

Na PlayStation 4 si díky této službě zahrajete právě hry z předchozí konzole. Takovou cestu Sony zvolilo, protože hardware obou konzolí není kompatibilní. Při uvedení se tedy vzhledem okolnostem i na počítačích objevily jen tituly z PlayStation 3. Jenže právě na počítačích bychom ocenili také novější tituly. Dočkáme se, Sony chystá expanzi služby.

PlayStation Now v dohledné době nově nabídne také streamování her určených pro PlayStation 4. V nadcházejících týdnech bude zahájen soukromý betatest. Tituly z novější platformy budou dostupné v rámci stávajícího předplatného, které mimochodem nezdraží, a to nejen na počítačích s Windows, ale také na samotné PS4. Chcete se připojit? Předplatitelky a předplatitelé služby obdrží e-maily, kde budou mít možnost o betatest projevit zájem.

Další novinkou je ukládání pozic ve hrách do cloudu. Díky tomu je možné dokonce přecházet mezi zařízeními a navázat na hraní tam, kde jste skončili. Můžete klidně zahodit počítač a vzít do ruky ovladač připojený ke konzoli.

Byl pro vás článek přínosný?