Hlavní navigace

Nesedí vám Poketka? Česká spořitelna již podporuje i Google Pay (aktualizováno)

Sdílet


Česká spořitelna je po dnešku osmou místní bankou, u které lze platit bezkontaktně mobilem pomocí služby Google Pay. Největší česká banka spustila vlastní mobilní platby před rokem a byla z toho trochu ostuda. Původní aplikaci Saifu totiž musela rychle stáhnout, neboť název porušoval ochrannou známku. Do Play Storu pro Android se pak vrátila až za dva týdny pojmenovaná jako Poketka.

Firma letos slíbila, že uživatelům nabídne alternativu. Placení přes Google Pay by již mělo být aktivní, banka o této možnosti ode dneška informuje na hlavní stránce svého webu. Banka podporuje karty Visa i MasterCard a vyžaduje mobil s Androidem 5.0+ a čipem NFC. Jako obvykle platí, že při platbách do 500 Kč stačí telefon rozsvítit a přiložit k terminálu, nad 500 Kč je třeba telefon odemknout.

TIP: Apple Pay a Google Pay v roce 2019: Které banky přinesou placení mobilem?

Spořitelna má 4,6 milionu klientů, přes 500 poboček a 1700 bankomatů. Loni zavedla nové internetové a mobilní bankovnictví George, která již používá 1,5 milionu klientů na webu přes půl milionu v mobilu. Nejčerstvější novinkou George je možnost okamžitě upozorňovat na příchozí/odchozí platby či karetní transakce, a to buď notifikací v mobilu, nebo pomocí SMS či e-mailu. Česká spořitelna byla mezi první bankami, které letos rozjely Apple Pay. Kromě Poketky, Apple Pay a Google Pay letos nabídne také podporu pro hodinkový Garmin Pay.

TIP: Multibanking, okamžitý převod a platby mobilem. České banky míří do 21. století

Google Pay již v Česku nabízí banky Moneta, mBank, J&T, Komerční banka, Equa bank, Fio banka a Creditas. Přidala se také úvěrová společnost Home Credit, předplacená karta Revolut a také provozovatel zaměstnaneckých karet Edenred.

Aktualizováno v 10:27 – Jak nás na Twitteru upozornil Michal Polášek, Česká spořitelna informaci o Google Pay z webu stáhla a karty zatím nelze aktivovat.

https://twitter.com/mipol/status/1145965505334906880

Aktualizováno v 12:10 – Stránka na webu ČS stále chybí, ale kartu už do Google Pay vložit lze.

https://twitter.com/mipol/status/1145990325376299009

Aktualizováno (13:08) – Česká spořitelna právě oficiálně oznámila spuštění Google Pay. „Deset měsíců po spuštění mobilních plateb je využívá už každý pátý z 600 tisíc uživatelů mobilního bankovnictví Spořitelny. Očekáváme, že díky Google Pay se v následujících měsících počet našich klientů, kteří platí mobilem, zdvojnásobí,” říká Roman Blažej, expert platebních řešení v České spořitelně.

Poketka, kterou využívá 24 000 klientů, bude fungovat i nadále, ale na konci září z ní ČS odstraní možnost bezkontaktních plateb. Zůstanou ale slevové nabídky nebo možnost vytvořit virtuální platební karty.

KL24

Poketka nabízí slevy za nákupy u více než 100 obchodníků. Mezi nejoblíbenější patří slevy u obchodního řetězce Albert, u čerpacích stanic OMV nebo v síti knihkupectví Knihy Dobrovský. Slevový program budeme dále rozšiřovat a v září jej nabídneme uživatelům Google Pay,” říká Jiří Kejla, produktový expert aplikace Poketka.