Hlavní navigace

Google zařízne Hangouts a nahradí je dvěma „novými“ službami

3. 12. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Komunikační služby Googlu připomínají bájnou Hydru. Useknete jednu hlavu, narostou dvě nové. Zakládání, dělení nebo rušení různých kecálků a sociálních sítí jsou u firmy z Mountain View tak časté, že už nám docházejí trefné analogie. A v následujících měsících či letech se na tom nebude nic měnit.

Magazín 9to5google v pátek napsal, že Google v roce 2020 zruší Hangouts. Scott Johnston, šéf komunikačních sítí G Suite, na Twitteru rozhořčeně reagoval, že ve firmě se ještě nerozhodli, kdy Hangouts skončí. Zrušení služby ale potvrdil. Náhradou budou dvě aplikace Hangouts Chat a Meet, které se před rokem objevily v placených účtech G Suite.

https://twitter.com/happyinwater/status/1068861340800958466

CS24

Meet a Chat podle Johnstona dokážou Hangouts Classic (jak teď stávající aplikaci nazývá) plně nahradit a v řadě oblastí nabídnou i nové funkce. Meet slibuje lepší audio/video volání. Chat zase podporu botů, pokročilé vyhledávání nebo skupinové konverzace pro až 8000 členů. Obojí je pak těsně propojeno s dalšími službami jako Google Disk nebo Kalendář.

Obojí je ale také určeno pro firemní komunikaci, zatímco pro běžné uživatele Google nabízí Duo (pro volání) a Allo (pro chat). Duo a Meet slouží stejným účelům, totéž můžeme říct o Chatu a Allu. Další chat Google spustil na YouTubu. Kromě toho silně podporuje nový standard RCS nahrazující SMS/MMS a v aplikaci Messages chce díky němu dostat lidi zpět ze všech těch Messengerů, WhatsAppů a Skypů. Pro firemní komunikaci zůstává i Google+, byť jeho spotřebitelská verze končí. Google to zkrátka uživatelům moc neulehčuje…

Byl pro vás článek přínosný?