Hlavní navigace

Google opět vynalézá kolo. Spouští další chat, na YouTubu

28. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Proč mít jen jednu chatovací aplikaci, když jich můžete mít asi tak 14… Google je v tomhle expert. Na jeho serverech ještě pořád běží zbytky Talku, který nahradil pomocí Hangouts, který doplňuje pomocí Allo a Duo, které letos doplní nová platforma postavená kolem Messagingu. Plus samozřejmě zbývá Gmail, komentáře na Disku, Google+ nebo jednosměrně orientovaný Blogger. Pokud se díky Googlu chcete vykecávat, rozhodně máte z čeho vybírat. A je toho ještě víc. Před rokem firma spustila ještě chat integrovaný do YouTubu. Měl by být tematicky orientovaný na přehrávaná videa.

U přehráváného videa kliknete na tlačítko sdílet
U přehráváného videa kliknete na tlačítko sdílet
Oznámení
Oznámení
Kontakty
Kontakty
Chat
Chat
Detail kontaktu
Detail kontaktu

Spouští se tak, že v přehrávači kliknete na tlačítko Sdílet. Kromě klasického odeslání odkazu na e-mail nebo Facebook, můžete video sdílet také s kontakty na YouTubu. Opět si musíte vybudovat nový adresář uživatelů, se kterými si můžete psát. Google sice doporučí lidi z Gmailu či G+, ale před psaním musí druhá strana přijmout vaši pozvánku. Chatovat lze s jednotlivci i ve skupinách.

Doposud byla funkce dostupná jen v mobilních aplikacích pro Android a iOS, aktuálně se ale rozšiřuje i do webové verze pro počítače. V horní liště přibude nové tlačítko se zprávami. Google z toho dělá velkou věc a my se ptáme PROČ.

Byl pro vás článek přínosný?