Hlavní navigace

Exkluzivně: Mapy.cz vyjely do ulic. V těhle místech budou fotit Panoramu

Sdílet


Snímkovací vozy Street View se vrátily do Česka, ulice ale letos opět bude fotit i Seznam. Společnost GIS-Stavinvex, která pro Mapy.cz tvoří Panoramu, začala se snímkováním ve středních Čechách. Pokud znáte náš návod, můžete polohu vozů sledovat dokonce v reálném čase.

Mluvčí Seznamu Petra Dvořáková pro Cnews.cz dodala i plán, co všechno chce Seznam letos nafotit. Nových snímků se dočkají všechna krajská města, pokryté by měly být i díry poblíž krajských měst, kde jsou ještě data z let 2013 a 2014.

Mimo krajská města tak vozy zamíří do: okresů Liberec, Ústí nad Labem, Jičín, střední části Českých Budějovic, severní a jižní části Prahy-Východ. Dále pak Seznam pokryje obce Čistá, Pochvalov, Nové Strašecí, Pchery, Buštěhrad (vše Středočeský kraj) a Dětmarovice u Ostravy.

KL24

Seznam mimochodem loni v létě oznámil, že pomocí snímkovacích batohů do Panoramy nafotí i všechny turistické trasy. Loni jich několik zvládl, letos ale pokrytí nerozšíří, protože technici připravují novou krosnu. „V tuto chvíli vyvíjíme novou technologii snímání. Všechny doposud nafocené fotografie jsou k dispozici, nové obrázky aktuálně zařízením nefotíme,“ dodala Dvořáková.

Byl pro vás článek přínosný?