Hlavní navigace

Sonos představil zmenšený subwoofer Sub Mini

13. 9. 2022

Sdílet

Zdroj: Sonos
Sonos dnes představil malý subwoofer. Zmenšenou verzi reproduktoru Sub nazvanou Sub Mini. Proti velkému Subu má poloviční cenu a velké ambice.

Sonos pokračuje v uvádění levnějších verzí svých reproduktorů. Vedle televizního Beamu přišel s levnějším osekaným modelem Ray a teď přišla řada na subwoofer. Pravdou je, že velký Sub je dost specifický reproduktor vhodný spíše pro fajnšmekry a dostatečné basy získáte i bez něj. Sub Mini tak zkusí vyplnit mezeru pro zákazníky, kteří nepotřebují až tak výrazné hloubky a basy.

(zdroj: Sonos)
(zdroj: Sonos)

Podle Sonosu se nejvíce hodí právě jako doplněk k reproduktorům Beam a Ray. Zatímco velký Sub (3. generace) stojí přes dvacet tisíc, Sub Mini bude stát 12 990 Kč. V prodeji bude od 6. října v typických barvách černá a bílá.

Sub Mini má válcový tvar, uvnitř dva 6" měniče namířené proti sobě a zesilovače třídy D. Podle Sonosu zvládá frekvence od 25 Hz. Připojení do multiroomu, respektive k soundbaru slouží 100Mb/s ethernet nebo Wi-Fi 5. Propojit půjde samozřejmě i s reproduktory z IKEA řady Symfonisk.

Zdroj: Sonos

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.