Hlavní navigace

EA Access pro PS4 nabídne desítky her za 99 Kč měsíčně (aktualizováno)

Sdílet


Aktualizováno 1. července 2019

EA už má na webu odpočet. Služba EA Access pro PS4 odstartuje 24. července 2019.

Původní článek z 10. května 2019

Šéf Electronic Arts Andrew Wilson v únoru tvrdil, že po Xboxu a PC zamíří jejich herní předplatné na další platformu. Kdo tipoval, že to bude PS4, měl pravdu. EA Access bude na PlayStationu fungovat od července 2019.

Cena je stejná jako u Xboxu, tedy 99 Kč na měsíc. Při platbě na rok ale ušetříte rovnou polovinu, 12měsíční tarif je totiž jen za 599 Kč. V rámci předplatného hráči dostanou neomezený přístup k archivu čítajícímu desítky starších her. Kromě toho bude mít 10% slevu na nákup her (pokud je chtějí mít trvale) a exkluzivně též získají dřívější přístup k trial verzím her. Novinky tak půjde hrát zdarma po dobu až 10 hodin.

EA Access se na PS4 objeví přesně pět let po Xboxu Onu. Vydavatel chtěl zacílit na platformu Sony již tenkrát, japonská firma ale start podobné služby nedovolila. Dnes již ale vlastní herní předplatné má také (PS Now bohužel v ČR chybí), takže partnerům nebude házet klacky pod nohy.

Všechny tituly, které se do EA Accessu na PS4 dostanou, zatím neznáme. EA ale prozradilo, že se hráči dočkají aktuálních verzí sportovních sérií FIFA, NHL, NBA Live a Madden NFL. Dále půjde o Battlefield V, A Way Out, Unravel Two, Burnout Paradise: Remastered, Fe, The Sims 4, Mass Effect: Andromeda a Titanfall 2.

Na PC před rokem zamířil nový tarif Origin Access Premier, kde za čtyři stovky měsíčně hráči získají přístup ke všem hrám od EA včetně úplných novinek. Komu ale nevadí několikaměsíční čekání, hry se později objeví i v tarifu Basic, který stojí jen čtvrtinu.

Zdroj: EA

Byl pro vás článek přínosný?