Hlavní navigace

Tip: vraťte se z mobilních Windows 10 zpět k Windows Phone

16. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

O důvodech, proč zatím nemá moc smysl používat na mobilu Windows 10, si určitě ještě něco povíme, byť jsem to už naznačil. I sám Microsoft jasně říká, že známých problémů je dost na to, abyste se do instalace nehnali po hlavě. Naštěstí v případě potřeby snadno přejdete zpátky na Windows Phone. Byl to ostatně předpoklad pro brzké uvolnění ukázky Windows 10.

K migraci budete potřebovat kabel a počítač s Windows. Stáhněte si aplikaci Nástroj pro obnovení Windows Phone (Windows Phone Recovery Tool). Možná si pamatujete, že Nokia poskytovala – a Microsoft dodnes poskytuje – aplikaci určenou pro obnovu systému, ovšem pouze pro smartphony finského výrobce. Tato nová aplikace aspoň potenciálně funguje s každým dlaždicovým mobilem.

Aplikace váš telefon detekuje
Aplikace váš telefon detekuje

Prostředí je maximálně jednoduché a elegantní. Ani úplný začátečník se neztratí. Připojte telefon k počítači a aplikace jej detekuje. Klepněte na něj a dozvíte se, která verze softwaru aktuálně běží v zařízení (Phone) a ke které verzi se pomocí nástroje případně vrátíte (Software available on server).

 

Přeinstalaci zahájíte klepnutím na Reinstall software a potvrzením tlačítkem Continue. Microsoft vás varuje, že osobní data budou z přístroje vymazána. Fotky proto zazálohujte – ostatně, děje se to automaticky. Při prvotním nastavení Windows Phone pak dostanete možnost obnovit předchozí konfiguraci ze zálohy, pakliže jste dříve použili funkci pro zálohování.

CS24

Ta je v systému přítomná a automaticky zálohuje např. rozložení dlaždic na hlavní obrazovce nebo nastavení aplikací. Připravte se na to, že chvíli může trvat stažení potřebných dat, jde o necelé dva gigabajty. Instalace samotná už příliš časově náročná není.

K uvedené verzi softwaru se můžete vrátit
K uvedené verzi softwaru se můžete vrátit

Byl pro vás článek přínosný?