Hlavní navigace

Windows 10 verze 2004 vstoupil do kanálu Release Preview

17. 4. 2020

Sdílet

Kdo chce přejít na May 2020 Update, může tak nově učinit v rámci testovacího okruhu Release Preview. Microsoft nás ujistil, že oficiální vydání se blíží.

Když už to vypadalo, že se Microsoft na vydání Windows 10 verze 2004 nechystá, vydali Redmondští důležitou zprávu. Ještě 14. dubna, když proběhlo tzv. záplatovací úterý, uvolnili servisní aktualizaci KB4550936 se záplatami do kanálu Slow ring a další posun směrem k vydání neindikovali. O dva dny později jsme se ale dozvěděli, že právě sestavení 19041.207 považují za tzv. konečné. Právě to by mělo být k dispozici v době oficiálního vydání. Kdy přesně k uvolnění May 2020 Updatu dojde, neřekli. Smysl by dávalo zejména květnové záplatovací úterý, možná ale Microsoft nebude chtít tyto dvě záležitosti míchat dohromady. Na každý pád nás Redmondští ujistili, že se vydání reálně blíží, protože verzi 2004 konečně vyslali do kanálu Release Preview.

CS24

Účastníte se aktivně programu Windows Insider?

Vrací se ale technika řízené distribuce, tj. Windows 10 v2004 nejdříve získá jen malé procento lidí. Nové vydání operačního systému bude postupně nabízeno na dalších a dalších strojích. To se týká automatizované distribuce. Pokud nechcete čekat, můžete ve službě Windows Update manuálně vyhledat aktualizace a vydat pokyn k instalaci. Migrace není doporučena, pokud využíváte Windows Mixed Reality, protože se ještě pracuje na vyřešení přidružených problémů.

Zdroj: Windows Experience Blog

Byl pro vás článek přínosný?