Hlavní navigace

Váš telefon přinesl SMS na počítač (v rámci Windows 10 Insider Preview build 17755)

11. 9. 2018

Sdílet

Zdroj: Microsoft
První betaverze aplikace Váš telefon nebyla příliš uspokojivá, protože se na hony lišila od slibů Microsoftu. Firma do ní ale konečně přidala klíčovou funkci, a sice možnost číst SMS z telefonu. Můžete na ně i odpovídat.

V pátek Microsoft vypustil další testovací sestavení již prakticky hotového Windows 10 October 2018 Update. Poslední vydání představují jen servisní rutinu, takže v nich obvykle nenajdeme nic, co by nás mělo nadchnout. Tentokrát však Microsoft spolu s Windows 10 Insider Preview build 17755 (samozřejmě ho najdete ve Fast ringu) uvolnil novou verzi aplikace Váš telefon, jež přináší očekávanou funkci. Tou je příjem a posílání SMS z počítače. Jedná se o první krůček k opravdu propracovanému nástroji, už teď však mohu konstatovat, že v základu aplikace funguje. Z omezení zmíním především nemožnost mazat SMS přímo z počítače. Pokud ale obdržíte potvrzovací kód pro provedení platby, pro přihlášení k nějakému online účtu apod., nemusíte už brát do ruky smartphone. K tématu: První dojmy. Betaverze Your Phone přináší jen třetinu slíbených funkcí Jedná se o první betaverzi, kde se dokonalá funkčnost nikdy očekávat nedá z principu. Kromě nemožnosti mazat zprávy jsem zaznamenal, že na telefonu se přečtené zprávy za přečtené neoznačí. Synchronizace pak občas není okamžitá. Podporovány nejsou MMS ani RCS, načítají se jen zprávy z posledních 30 dní. Zato můžete vytvářet skupinové konverzace nebo psát digitálním per

Další změny ve Windows 10 Insider Preview build 17755

Protože se od minula číslo sestavení posunulo jen o jednotku a oproti sestavení 17754 je novinka s číslem 17755 mladší jen o čtyři dny (navíc Microsoft už mnoho chyb vychytal v posledních týdnech), nepřekvapí, že se za tu dobu nestihlo provést mnoho oprav. Konkrétně byly vyřešeny tři problémy:

MMF24

  • Na některých zařízeních se poslední sestavení Windows z režimu hibernace probouzela pomaleji než obvykle.
  • HDR video mohlo být za určitých okolností oříznuté.
  • V posledních sestaveních funkce Windows Hello prodlévala déle než obvykle na obrazovce s informací o tom, že se připravuje.

Dva známé problémy z minula zůstávají:

  • Při zvětšování textu pomocí specializované funkce pro usnadnění přístupu dochází k nežádoucímu ořezávání textu, případně se nezvětší všechny části textu.
  • Předčítání někdy nečte texty v Nastavení, a to při navigaci klávesou Tab nebo směrovými šipkami.

Podotýkám, že podle Microsoftu ani toto sestavení není finální.

Byl pro vás článek přínosný?