Hlavní navigace

Google v ČR spustil Family Link. Děti pod 13 let mohou oficiálně mít Android s vlastním účtem

23. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americká společnost včera rozšířila službu Family Link do 26 zemí EU včetně Česka a Slovenska. Díky tomu mohou rodiče vytvořit účet dětem mladším než 13 let a ten pak vzdáleně spravovat. Postup k přesnému nastavení najdete na google.com/familylink. Pozor! Doposud vytvořené účty, kde rodiče nebo děti museli lhát o věku, bohužel do Family Link přidat nejde. Veškerý nakoupený obsah, uložené pozice ve hrách (díky Play Games), e-maily nebo chaty zkrátka nepřevedete. TIP: Zakoupené aplikace, filmy a knihy můžete sdílet. Google u nás spustil rodinné účty Při zakládání nových dětských účtů je třeba souhlas rodiče. Za souhlas Google považuje zaplacení drobného jednorázového poplatku kartou, tím ověří vaši identitu. Peníze ale nevrátí, firma je odešle dětské nadaci.

Smartphone dítěte pod kontrolou

K čemu je Family Link dobrý? Dítě dostane nejen vlastní účet, který s ním „bude růst“, ale v dětském věku mohou rodiče účet a telefon hlídat a spravovat. Rodiče mohou na dálku:

  • Nastavit, které aplikace lze stáhnout/koupit, zpětně lze také instalované aplikace blokovat.
  • Omezit ve vyhledávání a Google Play obsah nevhodný pro děti.
  • Sledovat polohu zařízení.
  • Měřit čas strávený v jednotlivých aplikacích.
  • Nastavit večerku a denní omezení času stráveného na zařízení.
  • Zařízení na dálku uzamknout/odemknout.

Dítě bude potřebovat zařízení s Androidem 7.0, rodiče mohou mít cokoliv s Androidem 4.4+ nebo iOS 9+. V den 13. narozenin si dítě rozhodne, jestli se účet z Family Linku osamostatní, nebo v něm nadále zůstane. V Česku a na Slovensku lze účty dětí spravovat až do 16 let.

Byl pro vás článek přínosný?